Hakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe’ye karşı örgütlenmiş olabilir

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, bazı hakemlerin Fenerbahçe'ye karşı örgütlenmiş olabileceğini söyledi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, TFF ve MHK'ye Arıcı'nın açıklamalarını sordu.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Abdurrahman Arıcı'nın açıklamasından sonra Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan sosyal medyadan mesaj yayınladı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Serhat Ulueren’in Lider TV’deki Telegol programına konuk oldu. Arıcı’nin en çarpıçı açıklaması Fenerbahçe hakkında oldu. Arıcı şöyle konuştu: “Türkiye’deki tüm hakemlerin Fenerbahçe karşısında örgütlenmesi mümkün değil. Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir. Bu kadar hataların üst üste aynı takım için olması soru işaretleri oluşuyor. İstanbulspor maçında hatalar vardı. Penaltı ve gol verilmedi. Gol pozisyonunda kaleci, futbolcunun üzerine gidiyor, faul varsa kaleci yapıyor ama gol iptal ediliyor. Bu bir organizasyonun verdiği karar mı diye sorsanız bir şey diyemem. Üst üste bunlar olunca insanlar düşünüyor.”

Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy...Fenerbahçe-Galatasaray kavgası boyut atladı: FETÖ, köstebek, Bülent Ersoy…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın açıklama yapması gerektiğini belirten Arıcı, “Hatalar yan yana getirildiğinde Ali Koç için haklılık payı var diyebiliyorsunuz. ‘Sistematik oluyor’ diyor, o zaman bir şey diyemiyorsunuz. Lale Orta pozisyonlarla ilgili açıklamalar yapıyor. Kendi hakemlerini savunması gerekiyor. Ali Koç’un argümanlarını çürütmeleri gerekir” dedi. MHK’yı Lale Orta’nın yönetmediğini savunan Arıcı, arkasındaki gücün Cüneyt Çakır olduğunu iddia etti.

Fenerbahçe’den tepki: Arıcı’nın söyledikleri resmi dille anons

Arıcı’nın açıklamalarından sonra Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Burakhan şunları söyledi: “Hakemlerin Fenerbahçe’nin maçlarında normal yaklaşımda olmadığını pek çok kez dile getirdik! Bu yetmedi sorumlularına sorduk! Değişen bir şey olmaması bir yana durum git gide vahim bir hale geldi. Abdurrahman Arıcı’nın sözleri bugüne kadar söylediklerimizin resmi dille anons edilmesidir! Biz biliyoruz, farkındayız ancak asıl sorumlular ve muhataplar bu konuda ne yaptı? Ne yapacak???!!! Türkiye Futbol Federasyonu, MHK, yaşananları görüyorsunuz değil mi?”

Şampiyonluk matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?Şampiyonluk matematiksel olarak mümkün, peki ya geometrik olarak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.