La Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

La Liga Başkanı Javier Tebas, Şmapiyonlar Ligi'nin mevcut haline isyan etti. Bir ligden 4 takımın turnuvaya katılmasının yerel liglere büyük zarar verdiğini söyledi.

Spor 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
LaLiga Başkanı Javier Tebas, İspanya'dan Şampiyonlar Ligi'ne 4 takım gitmesine karşı.

La Liga Başkanı Javier Tebas, 2024 yılı itibarıyla devreye girecek yeni Şampiyonlar Ligi sistemini eleştirdi. Hollanda basınından De Telegraaf’a konuşan İspanyol futbol insanı, “2024’teki model farklı olmalı. Avrupa’nın her köşesinden ulusal şampiyonların mücadele edebildiği turnuvanın özünün yansıtıldığı bir model olmalı. Ben LaLiga’yı temsil ediyorum ancak Şampiyonlar Ligi’nde LaLiga’dan 4 takım olması gelişimi göstermiyor” dedi.

Tebas’ın bu fikri ortaya atmasının temel nedeni ise Avrupa’da mücadele eden takımların kazandıkları paralarla beraber lig içinde ekonomik bir uçurumun oluşması. Tebas sırf bu yüzden bile 2016’da gelen sisteme en başından beri karşı olduğunu, tek ligden 4 takımın Şampiyonlar Ligi’ne alınmaması gerektiğini savunuyor.

15 yaşındaki Yamal'ın rekor gecesi... Barcelona farkı15 yaşındaki Yamal’ın rekor gecesi… Barcelona farkı

Javier Tebas: Süper Lig yok edici olur

Açıklamalarında Avrupa Süper Ligi projesine de değinen Tebas, projenin yerel liglerin sonunu getireceğini tekrar vurgulayarak, “Sportif ve ekonomik olarak yok edici olur. Serie A, Bundesliga, LaLiga, Eredivise… Eğer şampiyon takıma ülkesini Avrupa’da temsil etme şansı vermezsen o zaman yerel lig daha az ilgi çekici olur. Bu da bizim on yıllardır kurduğumuz, Avrupa futbolu ve yerel futbolun aynı kazanda kavrulduğu başarılı sistemi yıkmak olur” diye konuştu.

Bayern Münih 'emanet'i geri aldıBayern Münih ’emanet’i geri aldı

“Barcelona, Real Madrid, Juventus gibi yarışamazsınız”

Dünya üzerindeki en zengin 20 kulübün 13’ünün Premier Lig’de olması durumu hakkında Tebas şunları söyledi: “Britanya hükümeti Premier Lig modeli konusunda son derece hassas. Bu model takım sahiplerinin rızasıyla yapılan yatırımla kayıp üreten bir model. Eğer Deloitte en çok para kaybeden ya da en fazla net kazanç sağlayan kulüpler listesi yapsa İngiliz kulüpleri tabloda olmaz. Premier Lig finansal olarak dünya çapındaki en büyük organizasyon. Fakat onlarla da Barcelona, Real Madrid ve Juventus’un yaptığı gibi Süper Lig kurarak yarışamazsınız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.