İngiliz kulüpleri çeşitlilikte sınıfta kaldı

İngiliz futbolunun yönetim organı FA, profesyonel kulüplerin “çeşitlilik” raporunu yayınladı. Buna göre kulüpler farklı ırklara ve kadınlara iş imkanı sağlama konusunda sınıfta kaldı.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İngiliz futbolu eşit iş imkanı konusunda sınıfta kaldı.

FA, son yıllarda profesyonel kulüplerde çalışan insanların etnik kökenleri ve cinsiyetleri üzerinden bir çeşit sosyolojik araştırma yürütüyor. Buna göre kulüplerde belli pozisyonlarda rol alan siyahi, asyalı ya da melez ırktan kimselerin ve erkek egemen futbol kültüründe rol alan kadınların diğer çalışanlara oranı belirleniyor.

Futbol Çeşitlilik Kodu adı altında 2020’den bu yana yapılan araştırmanın son versiyonunda senior seviyesinde kulüp çalışanlarının yalnızca yüzde 9’unun, takım operasyonlarında çalışanların yüzde 11’inin, antrenörlerin yüzde 16’sının ve senior seviye koçların yüzde 9’unun siyahi, Asayalı veya melez ırktan olduğu bildirildi. Öte yandan senior seviye liderlerin yüzde 23’ünün, takım operasyonlarından yer alanların da yüzde 30’unun kadın olduğu kaydedildi.

Raporda İngiliz futbolunu yöneten pozisyonların söz konusu durumun değişmesi konusunda attıkları adımların yavaşlığı vurgulandı. Ayrıca araştırmanın sağlığı için Premier Lig ve EFL’deki 92 kulübün de şeffaf şekilde bilgi paylaşımına açık olması gerektiği de belirtildi.

Premier Lig'den Everton 10 puan silme cezasıPremier Lig’den Everton 10 puan silme cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.