Twitter kurucusundan Musk’a: Twitter için en iyisi olduğunu kanıtlayamadı

Twitter'ın kurucularından ve eski CEO'su Jack Dorsey, Elon Musk'ın şirkete teklif yapanlar arasında şirketi satın alan en iyi kişi olmadığını belirterek, iş insanının devralmasından beri Twitter'da her şeyin kötüye gittiğini savundu.

Bilim Teknoloji 2 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Jack Dorsey, 2019'da Twitter CEO'suyken, Bluesky platformu için çalışan bir ekibi desteklediğini açıklamıştı.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk’ın, Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması dünyada her gün Twitter merkezli yeni tartışmalar görmemize yol açıyor.

Twitter’ın kurucularından ve eski CEO’su Jack Dorsey, yeni kurduğu Bluesky adlı sosyal medya platformunda Twitter için de yorumlarda bulundu. Musk’ın şirketi satın alması için “Zamanlamasının kötü olduğunu fark ettikten sonra doğru hareket ettiğini de düşünmüyorum” diyen Dorsey, “Musk, Twitter için en iyisi olduğunu kanıtlayamadı” ifadelerini kullandı.

“Elon Musk şirketi satın alan en iyi alıcı mıydı”‘ sorusuna “Hayır” yanıtını veren Dorsey, satış sonrası her şeyin kötüye gittiğinin altını çizerken, Twitter yönetim kurulunun, şirketin Musk’a satışını zorunlu kılan adımını da doğru bulmadığnı söyledi.

Bluesky, Dorsey Twitter’ın CEO’suyken, 2019 yılında duyurulmuş, yönetici merkezi olmayan bir ağ oluşturmayı amaçlayan küçük bir bağımsız ekibe fon sağladığını açıklamıştı. Bluesky halihazırda yeni üyelerini davetiyeyle alıyor. Herkese açılmış değil.

Twitter'da yayıncılar için yeni özellik: Abonelik ücreti alabileceklerTwitter’da yayıncılar için yeni özellik: Abonelik ücreti alabilecekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.