Dursun Özbek’e göre herkes Galatasaray’la uğraşıyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, katıldığı bir söyleşide şampiyonluk yarışı, TFF’ye ziyaretler ve Ali Koç’un Galatasaray’la ilgili açıklamalarına varana kadar birçok konu hakkında konuştu.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Özbek'ten Ali Koç, Gomis ve lig yarışıyla ilgili açıklamalar.

Son olarak Beşiktaş’a 3-1 yenilen Galatasaray’da Başkan Dursun Özbek katıldığı bir söyleşide açıklamalarda bulundu. Özbek, şampiyonluk yarışından, Ali Koç’un TFF’ye ziyaretine kadar birçok konuda gelen soruya yanıt verdi.

Tereddüt yok…

Şampiyonluk yolunda bir tereddüdü olmadığını vurgulayan Özbek “Şampiyonlukla ilgili bir tereddüdümüz yok. Tamamen buna odaklı çalışıyoruz. Pazar akşamki gibi yol kazaları olabilir. Bu sporun içinde var. Çok iyi bir kadromuz, iyi bir teknik ekibimiz var. Başka takımlara da kaybettik. Bundan etkilenmiyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray” dedi.

Beşiktaş, TFF'nin deprem kararı için UEFA'ya giderse ne olur?Beşiktaş, TFF’nin deprem kararı için UEFA’ya giderse ne olur?

“Herkes Galatasaray ile uğraşıyor”

Başkan, açıklamalarına “Herkes Galatasaray ile uğraşıyor. Mücadele ettiğimiz rakiplerimizin hepsi, şu anda bir koalisyon halinde Galatasaray’a çelme takmak için çabalıyor.” diyerek devam etti. Özbek, davranışlarının kabul edilemez olduğunu söylediği Bafetimbi Gomis’le alakalı şunları söyledi: “Gomis konusu aile içindeki bir olay. Gomis’in bir maçta sakatlığı vardı, oynamadı. Hemen rakiplerimiz olayı köpürttü, basın da buna destek verdi. Aile içinde olabilecek normal olayların dışında bir şey yok. Gomis bizim sembol oyuncumuz, Galatasaray’ın aslanıdır.”

“Gomis Galatasaray’ın aslanıdır.”

Başkan Özbek, TFF’ye yapılan ziyaretlerin sıklığından şikayet etti. Özbek, Türk futbolunun sorunlarının ortak olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi: “Ali (Koç) Bey gitti, arkasından ben gittim, sonra başkası gidecek. O zaman çözüm üretmenin zorluğu ortaya çıkıyor. Bunun çok sık tekrarlanması izahatta güçlük getiriyor. Ben gittim ve Sayın TFF Başkanı’na, ‘Ne konuşuyorsunuz?’ diye sordum. Futbolun problemleri varsa bütün takımların problemi olduğunu, bunun ortak bir toplantıda çözülmesi gerektiğini söyledim. Münferiden neyi çözmeye çalıştıklarını sordum.”

Özbek, taraftarın desteğine de dikkat çekti ve kalan tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşacaklarını açıkladı.

Fenerbahçeli Volkan Demirel gibi... Kahramandı, hedef olduFenerbahçeli Volkan Demirel gibi… Kahramandı, hedef oldu

“Herkes kendi işine baksın”

Özbek, kendi başkanlık dönemlerinde kulübe daha sonra kar ettiren harcamalar yapıldığını vurguladı. Başkan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un Başkan Vekili Erden Timur’a bir organizasyonda, “Ne para harcadın.” demesini hatırlatarak, “Herkesin kendi işine bakması lazım. Rakip takımlar, 3 saatlik toplantılarında 2,5 saat Galatasaray’ı konuşuyorlar. Kendi işinize bakın kardeşim. Galatasaray ile ne işiniz var? Biz sahada rekabet edelim. Böyle bir koalisyon var. Kendi işleriyle hiçbir alakaları yok, sabah Galatasaray, akşam Galatasaray uğraşıyorlar. Bilmiyorlar ki bunlar daha fazla kenetliyor ve daha kuvvetli mücadele etmesini sağlıyor. Türk futbol tarihinin en başarılı takımı Galatasaray. Bunun sebebi de camianın böyle durumlarda kenetlenmesi” dedi.

Ali Koç’un Erden Timur’a “Ne harcadın be” dediği anlar.

Dursun Özbek, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkma gerekliliğini yeniden vurguladı ve şunları söyledi: “Ne yapıp edip onlara olan 2 milyar 200 milyon liralık borcu ödeyip, yapılandırma sözleşmesinden çıkacağız. Bu hedefe yürüyoruz. Yaptığımız tüm projelerde bu var.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.