Müjde, çellonun pop starı Hauser İstanbul’a geliyor

Çello dünyasının pop starı Stjepan Hauser, sekiz yıl aradan sonra İstanbul'a gelecek. Klasik müzikten rock ve pop müziğe uzanan zengin repertuvara sahip olan, çektiği videolarla dünya çapında bir fenomene dönüşen Hauser, 18 Kasım'da Ülker Arena'da olacak.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Hauser, 18 Kasım'da Ülker Arena'da konser verecek.

Ona çello dünyasının pop starı diyorlar. Aklınıza gelen her şarkıyı çello ile çalabilen ve bunu da adeta bir şova dönüştürebilen bir yetenek. Sosyal medya onun şov klipleriyle dolu.  YouTube ya da Instagram’da mutlaka karşınıza çıkmıştır. Stjepan Hauser ya da bizim daha çok bildiğimiz adıyla sadece Hauser’den bahsediyoruz.

Hauser sonunda İstanbul’a geliyor. ‘2CELLOS’ albümüyle yakaladığı popülaritenin ardından kariyerine solo projelerle devam eden sanatçı sekiz yıl sonra tekrar şehrimizi ziyaret edecek. Sanatçı 18 Kasım’da Ülker Arena’da müzikseverlerle buluşacak.

İlk solo turnesi ‘Rebel with a Cello’ sayesinde 2015’te İstanbul’a gelen Hauser’i, pandemi olmasaydı 2020 yılında Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında dinleyecektik. Epifoni organizasyon ile İstanbul’a gelen çellonun karizmatik yıldızı klasik müzikten rock ve pop müziğe uzanan geniş repertuvarıyla sahnedeki enerjisini izleyiciye aktarmaya hazırlanıyor. YouTube’da videoları milyonlarca kez izlenen Hauser, geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘The Player’ albümünün ardından geçen şubat ayında da ‘It’s not Unusual’ adlı teklisini dinleyicilerle buluşturmuştu.

1986 yılında Dalmaçya’nın turistik ve tarihi kenti Pula’da dünyaya gelen Hırvat müzisyen, Çaykovski’den Lady Gaga’ya veya Shostakovich’ten Shakira’ya kadar geniş bir repertuvara sahip. Bugüne kadar Andrea Bocelli ve Red Hot Chili Pappers gibi farklı isimlerle ortak projelere imza atan Hauser, video serisi ‘Alone Together’ ile de ses getirmişti.

Klasik müzikte mavi devrim

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.