Eski Fenerbahçeli, Fenerbahçe’yi son saniyede yıktı

Euroleague son 8 maçında Fenerbahçe son saniyede eski oyuncusu Kostas Sloukas'ın attığı üçlükle maçı kaybetti ve seride 2-1 yenik duruma düştü. Serinin diğer ayağında Barcelona son dörde kalan ilk takım oldu.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tyler Dorsey'in 21 sayısı Fenerbahçe'ye yetmedi.

Fenerbahçe taraftarın desteğiyle harika bir savunma yaptı. Bitime 3.8 kala Guduric’in atışıyla 71-69 öne geçti. Son topu Olympiakos’ta eski Fenerbahçeli Kostas Sloukas kullandı. Ülker Salınu’nda defalarca Fenerbahçe’yi sevindiren Yunan oyuncu bu kez taraftarı yıktı.

Maça gelirsek Fenerbahçe’de ilk iki maçın suskun ismi Tyler Dorsey bu kez harika bir maç çıkardı. Gerek içeriden gerek dışarıdan bulduğu 21 sayıyla sarı lacivertlilerin en skoreri oldu. İlk 10 dakikayı 21 -15 önde kapayan Fenerbahçe ikinci periyotta Sloukas’a engel olamadı. Sarı lacivertlilerin potasında toplamda 25 sayı bırakan Yunan gard, ikinci yarıda Olympiakos’u hayata döndürdü ve takımının ilk yarıyı 38-35 önde kapamasını sağladı.

Johnathan Motley’den milli takım sinyaliJohnathan Motley’den milli takım sinyali

Üçüncü periyoda Fenerbahçe üstünlüğü geri aldı. Savunmada rakibine kolay sayı şansı vermeyen sarı laciverliler son 10 dakikaya 51-45 önde gitti. Büyük çekişme içinde geçen maçın son anları maalesef istediğimiz gibi bitmedi. Yunan takımı Sloukas’ın bitime 1 saniye kala gelen üç sayılık isabetiyle karşılaşmayı 72-71 kazanarak seride 2-1 öne geçti.

Itoudis: Uzun bir seri olacak hazırız

Fenerbahçe koçu Dimitris Itoudis, maç sonu yaptığı açıklamada “Sonuç lehimize olabilirdi. Onları standartlarının altında tutmayı başardık. Vezenkov ve Sloukas işimizi zorlaştırdı. Maça çok iyi başladık ama güçlü bir şekilde oyunda kalamadık. Daha iyi atak yapamadık. Boyalı alanda Black sorunlar çıkardı. Sloukas’ı da 3. ve 4. çeyrekte durduramadık. Müsabaka boyunca istediğim kadar iyi bir savunma vardı. Yeni bir takımız. Olympiakos seride 2-1 önde. Uzun bir seri olacak, geri dönmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

12 Dev Adam'ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler12 Dev Adam’ın olimpiyat yolu.. İşte rakipler

Bartzokas: Müthiş bir maçtı

Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas ise seyir keyfi yüksek bir maç olduğunu belirterek şunları söyledi: “Müthiş bir maçtı. Fenerbahçe çok iyi başladı. Hücumda çok sayıda atış bulmamıza rağmen 3 sayı çizgisinin gerisinden düşük yüzdeyle oynadık. Son bölümde Guduric’in basketine Sloukas’ın üçlüğüyle yanıt verdik ve maçı kazandık. Pire’de bazı hatalarımız vardı. Ribauntları düzelttik. Baskı artık Fenerbahçe’nin üzerinde.”

Seride 4’üncü karşılaşma, 5 Mayıs 20.45’te Ülker Salonu’nda oynanacak.

Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı Jan Vesely ve Sertaç Şanlı takımlarını galibiyete taşıdı.

Litvanya biletini ilk alan takım Barcelona oldu

Son 8’in diğer ayağında Jan Vesely ve Sertaç Şanlı’nın forma giydiği Barcelona, deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris’i 77-66 yenerek seriyi 3-0 kazandı ve Dörtlü Final’e kaldı. THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali, 19-21 Mayıs’ta Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenecek.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.