Nobel’li yazar Kazuo Ishiguro’nun ‘Klara ve Güneş’i beyazperdeye uyarlanacak

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kazuo Ishiguro'nun bir kitabı daha sinema filmi olma yolunda. Oyuncu ve yönetmen Taika Waititi, yönetmenin geçen yıl Türkiye'de de yayımlanan 'Klara ve Güneş' romanını beyazperdeye uyarlamak için çalışmalara başladı.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Nobel Edebiyat ödüllü yazar Kazuo Ishiguro’nun bir kitabı daha sinemıa filmi olma yolunda. Oyuncu ve yönetmen Taika Waititi, yönetmenin Nobel Ödülü kazandıktan sonra yazdığı ilk romanı ‘Klara ve Güneş’in uzun metrajlı bir uyarlamasını yönetmek için görüşmeleri sürdürüyor. Geçen yıl Yapı Kredi Yayınları etiketiyle Türkçeye çevrilen ‘Clara ve Güneş’, Ishiguro’nun kariyerinin sekizinci romanı.

Yazar, kitabında yapay zekâlı bir arkadaşla tanıştırıyor okuru. Ishiguro okurlarının alışkın olduğu üzere, yazar bir kere daha varoluşsal sorularıylala baş başa bırakıyor okurunu: “Neyi, nasıl hatırlıyoruz? Bizi insan yapan nedir? Sevmek nedir? İnsan kalbi ne işe yarar?” Kitap, New York Times En Çok Satan Listesi’nde yer almıştı.

Kaynaklara göre, yönetmen ‘Star Wars’ için hala “çok heyecanlı” ve 2024 yılında çekimlere başlamaya hazırlanıyor.

Ishiguro kitapları beyazperdeye alışkın

‘Klara ile Güneş’i beyazperdeye uyarlayacak isim de belli oldu gibi görünüyor. Oyuncu ve yönetmen Taika Waititi kitabın uzun metrajlı bir uyarlamasını yönetmek için görüşmeleri sürdürüyor. Waititi daha önce ‘Thor: Aşk ve Gökgürültüsü/ Thor: Love and Thunder’ı yönettikten sonra beklenen Star Wars filmi de dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendiriyor. Bu proje için de hala heyecanlı olduğunu belirtiyor. Şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı ancak orijinal senaryo taslağı, önceki deneyimi büyük ölçüde televizyon yazarlığından oluşan Dahvi Waller tarafından yazılıyor.

Nobel ödüllü Ishiguro için kitaplarının beyazperdeye uyarlanması sürpriz değil. En ünlü uyarlamaları arasında ‘Beni Asla Bırakma/Never Let Me Go’ ve ‘Günden Kalanlar/ The Remains of the Day’ ve ‘Değişen Dünyada Bir Sanatçı/ An Artist of the Floating World’ yer alıyor.

Notos, En Önemli 40 Polisiye Roman'ı seçti: İlk sırada Umberto Eco'nun 'Gülün Adı' varNotos, En Önemli 40 Polisiye Roman’ı seçti: İlk sırada Umberto Eco’nun ‘Gülün Adı’ var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler