Kupada tur Kadıköy’e kaldı

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Sivasspor ile Fenerbahçe sessizliği bozmayı başaramadı. Finale yükselecek takım Kadıköy'deki rövanşta belli olacak.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sivas'taki maçta iki takım pozisyon üretmekte zorlandı.

Hafta sonu lig maçında karşı karşıya gelen Sivasspor ve Fenerbahçe bu kez Türkiye Kupası yarı finali için yine 4 Eylül Stadı’nın çimlerine çıktı. Lig maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci, yeni talimat değişikliği ile ilk 11’deydi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında iki takım birbirine faul yapmaması ilginç bir nokta olarak istatistiklere yansıdı. İlk pozisyonu ev bahibi Sivasspor’da Caicedo buldu. Onun vuruşu auta çıktı. 4. dakikada gole yaklaşan Fenerbahçe’ydi. Peres’in yerden ortasına kimse dokunamadı. 8’e Ferdi Kadıoğlu, 11’de İrfan Can Kahveci gole yaklaşsa da Sivasspor kalecisi Muammer başarı müdahalelerle sarı lacivertlileri izin vermedi.

Oynanmamış kabul edelim!Oynanmamış kabul edelim!

11’inci dakikada sol kanattan topu süren Mert Hakan sol ayağıyla ceza alanına ortaladı, uygun durumda yükselen İrfan Can Kahveci’nin kafa vuruşunda kaleci Muammer gole izin vermedi.  İlk 11 dakikadaki hareketli futboldan sonra tempo giderek düştü. İki takımda pozisyonlara girmekte zorlandı.

İkinci yarının başında Peres’in kaptırdığı topla ceza alanına giren Erdoğan’ın sert şutunu kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarmayı başardı. 61’inci dakikada ceza Mert Hakan Yandaş’ın ceza alanı dışından güzel vuruşu auta gitti. Oyuncu değişiklikleriyle tempo iyice düşürken karşılaşma 0-0 sona erdi. İki takım rövanşta Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. Orada kazanan Türkiye Kupası finaline çıkacak.

Jorge Jesus, kaçtan sonra VAR hakemi Mete Kalkavan’a isyan etti.

Jesus: VAR net bir penaltımızı vermedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maçtan sonra yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Maçı teknik ve taktik olarak değerlendirmeden önce VAR hakkında konuşmak istiyorum. VAR, bugün nasıl penaltımızı görmedi? Sahadaki hakem görmeyebilir. O pozisyonda King düştü ama VAR nasıl göremiyor? Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum demiştim ama bugünkü pozisyondan sonra susmak imkansız. Ayrıcalıklı 4-5 hakem ekran başında, nasıl göremiyorlar. Çok net bir penaltı. Vermedi VAR, çünkü vermek istemedi.”

Jesus, Valencia’nın Giresunspor karşılaşmasında oynayabileceğini söyledi.

'Mavi boncuk' sezonu! Saha ortasındaki inekten İrfan Can Kahveci komedisine‘Mavi boncuk’ sezonu! Saha ortasındaki inekten İrfan Can Kahveci komedisine

Rıza Çalımbay: Ortada bir maç geçti

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise “Fenerbahçe de biz de galibiyete oynadık. Kapanmak gibi bir şey düşünmedik. Aynı zamanda 3 gün önce oynadığımız maçın rövanşıydı. Ortada bir maç geçti. Çok iyi bir mücadele vardı. İki takım da istediğine ulaşamadı. Artık ikinci maça bakacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.