Türkiye Kupası’nda kardeş derbisi

Basketbol Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri ve karşılaşmaların oynanacağı yerler belli oldu. Hüseyin Yücel'in basketboldan sorumlu yönetici olduğu Beşiktaş ve kardeşi Begüm Yücel'in başkanı olduğu Bahçeşehir Koleji çeyrek finalde eşleşti.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Türkiye Kupası'nda kardeşler eşleşti.

Basketbol Süper Ligi’nde ligin ilk yarısını ilk 8 sırada tamamlayan takımların katılacağı Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.  Anadolu Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş, Karşıyaka, Aliağa Petkimspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray ve Bahçeşehir Koleji’nin mücadele edeceği çeyrek final aşamasında maçlar 13-14 Şubat tarihlerinde oynanacak. Bu karşılaşmaları kazanan takımların katılacağı Dörtlü Final organizasyonu ise 16-18 Şubat’ta Konya’da gerçekleştirilecek.

İşte eşleşmeler:

Anadolu Efes-Manisa Büyükşehir Belediyespor

Aliağa Petkimspor-Fenerbahçe

Beşiktaş-Bahçeşehir Koleji

Karşıyaka-Galatasaray

Türkiye Kupası’nda eşleşmeler belli oldu.

Organizasyonda İstanbul’daki Anadolu Efes-Manisa Büyükşehir Belediyespor eşleşmesinin galibi, İzmir’de yapılacak Karşıyaka-Galatasaray maçının kazananıyla yarı finalde karşılaşacak.

İzmir’deki Aliağa Petkimspor-Fenerbahçe müsabakasında sahadan üstün ayrılan ekip ise İstanbul’da yapılacak Beşiktaş-Bahçeşehir Koleji eşlemesinin galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

Eşleşmeler arasında en dikkat çekeni şüphesiz Beşiktaş-Bahçeşehir Koleji oldu. 3 Aralık 2023 tarihinde Beşiktaş başkanlığına seçilen Hasan Arat yönetiminde basketbol şubesinin başına Hüseyin Yücel geçti. Yücel bu göreve gelmeden Bahçeşehir Koleji Kulübü’nün başkanlık koltuğunda oturuyordu. Söz konusu koltuğun boşalması ardından buradaki göreve Yücel’in kız kardeşi Begüm Yücel geldi. Begüm Yücel, Türk basketbol tarihindeki ilk kadın başkan olarak da adını tarihe yazdırdı.

Yücel kardeşler şimdi Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmesinde birbirlerine rakip olacaklar. Bir bakıma kardeş kulüp olarak değerlendirilebilecek iki ekibin mücadelesi Beşiktaş’ın karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Akatlar Spor Salonu’nda oynanacak.

Beşiktaş'tan suçlama: Kadın diye erkek oynattılarBeşiktaş’tan suçlama: Kadın diye erkek oynattılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.