Oliver Stone: İklim krizi karşısında nükleer enerji tek seçenek

Son belgeseli 'Nuclear Now' ile ilgili The Guardian'a konuşan yönetmen Oliver Stone, rüzgar ve güneş enerjisinin dünyanın ihtiyacını karşılamayacağını söyledi ve iklim krizi karşısında nükleer enerjinin insanlığın önündeki tek seçenek olduğunu savundu.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yönetmen Oliver Stone, 2022 yapımı belgeseli 'Nuclear Now' hakkında açıklamalarda bulundu.

Usta yönetmen Oliver Stone, malum önemli liderler üzerine belgesel çekmeyi seviyor. Bu liderlerden biri de Putin’di. Lakin bu belgeseli çekerken Putin’den fazlasıyla etkilenmişe benziyor. Çünkü nükleer enerji hakkında 2022’de çektiği yeni belgeseli ‘Nuclear Now’ için The Guardian’a konuşan Oliver Stone, Joe Biden hakkındaki olumsuz düşüncelerini yinelerken Vladimir Putin’i desteklemeye devam etti.

Lakin daha fenası var. Stone rüzgar ve güneş enerjilerinin insanlığın ihtiyacını karşılamada yetersiz olduğunu savunuyor ve nükleer enerjinin iklim krizine karşısında tek çözüm olduğunu söylüyor.

‘Her şeyi berbat ettik’

Oliver Stone, Teksas, Rusya, Suudi Arabistan ve Kore ekseninde kurgulanan belgeselde nükleer enerjinin gerekliliği üzerinde duruyor. Stone, “Her şeyi yanlış anlıyoruz ve iklim değişikliği karşısında nükleer sadece bir seçenek değil, tek seçenek. Gerçek şu ki, çözümlerimiz vardı ve biz her şeyi berbat ettik. Her şey 20. yüzyılın ortalarında, nükleer güç ve nükleer savaşın birbirine karıştırıldığı ve Hollywood’un fosforlu ucubeler ve nükleer bomba kullanan kötü adamlarla bilim kurgu filmleri çekmeye başladığı zaman ters gitti. 1970’lerin başlarında çevreciler nükleerin zararları konusunda uyarılarda bulunuyor ve nükleer atıklarla ilgili alarmlar vererek Amerikan halkını endişeye sevk ediyorlardı” dedi.

 

Röportajında ‘Nuclear Now’un yanı sıra önceki çalışmaları hakkında da konuşan Oliver Stone 12 saati aşkın süresiyle dikkat çeken alternatif Amerika Birleşik Devletleri tarihi belgeseli hakkında da konuştu. Stone belgeselin, okullarda ders olarak okutulması gerektiğini anlattı. Ki belgeseli izleyenler bu konuda Stone’a hak verecektir.

Putin hakkındaki görüşleri de sorulan Oliver Stone, daha önce çeşitli dönemlerde beğendiğini ifade ettiği Rus lider hakkında da konuştu: “Bence Rusya nükleer enerji konusunda harika bir iş çıkarıyor. Çin de bu alanda lider, gerçi Çin’e hiç giremedim, keşke girebilseydik dediğim film için utanç verici bir durum. Ama Putin ülkesi için büyük bir lider ve insanlar onu seviyor” dedi. Kendisinden dört yaş büyük olan ABD başkanı Joe Biden’ın yeniden aday olması hakkında da konuşan Stone, Biden’ın bunun için çok yaşlı olduğunu ifade etti.

Madonna otosansürden vazgeçti: 20 yıl sonra klibin orijinal halini yayınladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.