Abdurrahman Arıcı PFDK’lık oldu, Bakesetas Fenerbahçe maçında yok

"Bazı hakemler Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması için örgütlenmiş olabilir" diyen TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı, PFDK'ya sev edildi. Konyaspor maçında kırmızı kart gören Trabzonsporlu Bakesetas'ın cezası açıklandı.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Abdurrahman Arıcı tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı’yı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, Arıcı’nın medyaya yaptığı açıklamalarda sportmenliğe aykırı hareket ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları nedeniyle tedbirsiz olarak kurula sevk edildiği belirtildi. Arıcı’nın “Türkiye’deki tüm hakemlerin Fenerbahçe karşısında örgütlenmesi mümkün değil. Bazı hakemler örgütlenmiş olabilir. Bu kadar hataların üst üste aynı takım için olması soru işaretleri oluşuyor” diye konuşmuştu.

Hakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe'ye karşı örgütlenmiş olabilirHakem dünyasından itiraf: Bazıları Fenerbahçe’ye karşı örgütlenmiş olabilir

PFDK cezaları açıkladı: Bakesetas Fenerbahçe maçında yok

PFDK, Konyaspor maçında kırmızı kart gören Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Anastasios Bakasetas’a 2 resmi maçtan men cezası verdi. Bakesetas takımının Ankaragücü ve Fenerbahçe ile yapacağı maçlarda oynayamayacak. Yine Konyaspor maçında çıkan saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle Trabzonspor’a 276 bin lira para cezası verildi. Beşiktaş, Galatasaray ile oynanan derbi maçta yaşanan çeşitli ihlaller sebebiyle toplam 580 bin lira para cezası aldı. Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kuruldan nasibini aldı. Koçadağ’a 52 bin, Çetinsaya’ya ise 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL ceza verildi. Kurul, Fenerbahçe’ye 510 bin TL ceza verirken, PFDK’ya sevk edilen başkan Ali Koç’un herhangi bir ceza tayinine yer olmadığı kararına vardı. Kurul, Giresunspor’a ise 40 bin lira para cezası verdi.

Cüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisineCüneyt Muharremoğlu yazdı: Sahadaki inekten İrfan Can Kahveci komedisine

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.