Ali Palabıyık tatile çıktı, Bandırmaspor TFF’ye koştu

Bandırmaspor, 3-3 berabere sonuçlanan Altınordu mücadelesini yöneten Ali Palabıyık’ın sezon sonuna dek maç yönetmeyeceğinin açıklanmasının ardından maç tekrarı talebinde bulundu.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bandırma'dan maç tekrarı talebi.

TFF 1. Lig’de geçtiğimiz hafta sonu oynanan Altınordu – Bandırmaspor maçı olağanüstü bir geri dönüşe sahne olmuştu. Maçın 80. dakikasına 3-0 geride giren ev sahibi Altınordu takımı 80’de Volkan Fındıklı ile farkı 2’ye indirmişti. Maçın hakemi Ali Palabıyık’ın bu golden hemen bir dakika sonra Altınordu lehine penaltı kararı vermiş ve bu karar uzun süre tartışılmıştı. 85’te skoru 2-3’e getiren Altınordu 90+6’da Ali Özgün’le geri dönüşü tamamlamış ve beraberliği yakalamıştı. Bu sonuçla Bandırmaspor 51 puanla 9. sırada kalmış ve play-off yarışında çok büyük yara almıştı.

TFF, Ali Palabıyık'ı tatile gönderdiTFF, Ali Palabıyık’ı tatile gönderdi

Palabıyık kararından sonra talep

TFF’den yapılan açıklamaya göre Ali Palabıyık’a sezonun geri kalanında herhangi bir görev verilmeyeceği açıklanmıştı. Bandırmaspor kararın üstüne dün gün içinde bir açıklama yayınladı. Bandırma’nın açıklamasında verilen kararın penaltı pozisyonunda hatayı kanıtlar nitelikte olduğu vurgulandı. Bandırmaspor, alınan bu kararın ardından maçın ya tekrarlanması ya da penaltının verildiği 81. dakikadan itibaren tekrar oynanması gerektiğini belirtti. İşte kulüpten yapılan açıklamanın tamamı:

Bandırmaspor TFF’ye başvurduğunu açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.