Hem ödül hem rekor: Enes Ünal bulutların üstünde

Ülkemizi LaLiga’da temsil eden Enes Ünal, kariyerinin en özel gecelerinden birini yaşadı. Enes, İspanya’da takımının Celta Vigo’yla mücadelesinde galibiyet golünü atmakla meşgulken, Türkiye’de yılın futbolcusu seçildi.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Enes Ünal Türk futbol tarihine geçtiği gecede yılın futbolcusu oldu.

Milli takımın tartışılan forveti, beklenen seviyeye çıkamayan yıldız adayı, Bursaspor altyapısından direkt olarak Manchester City’ye transfer olan büyük potansiyel: Enes Ünal.

İşte o Enes Ünal, artık LaLiga tarihinde en fazla maça çıkan Türk oyuncu unvanının sahibi. Enes, çarşamba akşamı oynanan Celta Vigo maçına ilk 11’de başladı ve 196. kez bir LaLiga maçında forma giyerek 195 maça çıkan Nihat Kahveci’yi geride bıraktı. Enes, maçın 3. dakikasında attığı penaltı golüyle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Aynı gecede özel ödül!

Çarşamba akşamı Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. Enes Ünal, 69.’su düzenlenen ödül töreninde “Yılın Futbolcusu” ödülüne layık görüldü. Enes’i temsilen ödülü Erman Akyüz teslim aldı. Ünal, bu sırada takımıyla kümede kalma mücadelesi veriyor ve Celta Vigo’yu yıkan golü atıyordu.

Aynı gece içinde hem yılın futbolcusu seçilen hem de Türk futbol tarihine geçen Enes için o an oynanan maçlarda bir de gol atması oyuncu için adeta rüya gibi bir akşamın gerçek olmasını sağladı.

Enes, büyük isimleri geride bıraktı

Enes söz konusu rekoru kırarken, hala İspanya’da adı anıldığında büyük oyuncu olarak hatırlanıp o şekilde addedilen Nihat Kahveci’yi geride bıraktı. Nihat, Real Sociedad ve Villarreal formalarıyla çıktığı toplam 195 maçta 75 gol ve 11 asist yaptı. Nihat Kahveci’yi takip eden Arda Turan ise oynadığı takımlar ve başardıklarıyla adını hem Türk futbol tarihine hem de LaLiga tarihine yazdırdı. Arda, Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla 163 maçta 18 gol 26 asist üretti.

Arda, Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olmuş sayısız başarıya imza atmıştı.

Enes, bu gibi iz bırakmış isimlerin yanı sıra LaLiga boy göstermiş Türk futbol tarihindeki önemli isimleri de geride bıraktı. İşte Enes, Arda ve Nihat dışında LaLiga’da boy göstermiş Türk futbolcular:

LaLiga’da 2000-2004 yılları arasında 4 sezon geçiren temsilcimiz Tayfun Korkut ise Real Sociedad ve Espanyol formalarıyla toplam 99 maça çıktı. Korkut, 9 gol attı 1 de asist yaptı.

LaLiga’da boy gösteren bir diğer temsilcimiz Emre Çolak toplamda 59 maça çıktı. İlk olarak 2016-17 sezonu başında Deportivo La Coruna forması giyen oyuncu, 4 gol attı 9 asist yaptı.

Emre Çolak, ülkemizi Deportivo’da temsil etti.

LaLiga’da 2010-11 ve 2011-12 olmak üzere 2 sezon Valencia forması giyen Mehmet Topal ise takımıyla 43 maça çıktı ve 1 gol 1 asist yaptı.

Ülkemizde Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımların formalarını giyen milli oyuncu Mehmet Aurelio ise 2008’de gittiği Real Betis’le 29 LaLiga maçında 4 gol, 2 asist üretip; 26 LaLiga 2 maçında 2 gol attı.

2012-13 sezonunun başında Atletico Madrid’e transfer olan Emre Belözoğlu takımıyla LaLiga’da 7 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

2011-12 sezonunda LaLiga’da ülkemizi Real Madrid formasıyla temsil eden Hamit Altıntop ise beyaz formayla 5 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Atletico Madrid ikincilik koltuğunu şovla aldıAtletico Madrid ikincilik koltuğunu şovla aldı

An itibarıyla Antalyaspor’un teknik direktörü olan Nuri Şahin, 2011 Temmuz ayında gittiği Real Madrid’de 4 kez LaLiga sahnesine çıktı.

LaLiga’nın büyük takımlarında forma giyen bir diğer temsilcimizi Rüştü Reçber’di. Reçber 2003-04 sezonunda Barcelona formasıyla 4 maça  çıktı.

Santrfor Ersen Martin ise 2007-2009 yılları arasında LaLiga’da Recrativo Huelva formasıyla 25 maça çıktı ve 2 gol attı, 3 asist yaptı.

Getafe tarihindeki ilk Türk Enes Ünal değil. 2008 Temmuzunda stoper İbrahim Kaş da Getafe forması giymiş ve LaLiga’da 8 maçta boy göstermişti.

La Liga'dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazlaLa Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

Ağustos 2000’de Jetpa Siirtspor’dan LaLiga’nın yolunu tutan Oktay Derelioğlu ise Las Palmas forması giydi ve 2 maçta 1 asist üretti.

Fatih Akyel Galatasaray’dan Mallorca’ya gitti La Liga maçına çıkmadan sezon ortasında Fenerbahçe’ye döndü.

Kaleci Cenk Gönen ise 2017-18 sezonunda Malaga’ya transfer olmuş ancak takımıyla maça çıkamamıştı.

Necati Ateş Real Sociedad formasıyla 2008-09 sezonunda LaLiga 2’de 35 maça çıktı, 1 gol attı.

Biz yorulduk yöneticiler yorulmadı: Kavgada söylenmeyecek laflarBiz yorulduk yöneticiler yorulmadı: Kavgada söylenmeyecek laflar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.