Ne de olsa Mourinho! Hakemin sesini kaydetmiş

Roma- Monza maçını yöneten ve Zeki Çelik'i kırmızı kartla oyundan atan Daniele Chiffi'nin tanıdığı en kötü hakem olarak niteleyen Jose Mouriho, kendini güvenceyeSerie

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mourinho, hakemin Zeki Çelik'e gösterdiği kırmızı karta çok sinirlendi.

Napoli’nin arkasında gerek Şampiyonlar Ligi gerekse Avrupa Ligi’ne katılmak için büyük bir yarış yaşanıyor. Şampiyonlar Ligi potasındaki Inter’in 2 puan arkasında bulunan Roma’da 1-1 berabere biten Monza maçının hakemi Daniele Chiffi’ye büyük tepki var.

Lazio, Napoli'yi oynamadan şampiyon ilan ettirmediLazio, Napoli’yi oynamadan şampiyon ilan ettirmedi

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, 90+5’te milli futbolcu Zeki Çelik’i oyundan atan Chiffi’nin hayatında gördüğünü en kötü hakem olduğunu söyledi. Portekizli çalıştırıcı, eylül ayında Atalanta’ya karşı alınan 1-0’lık yenilgi sırasında Roma’nın penaltısının verilmediği gerekçesiyle hakem Chiffi’ye itiraz etmiş ve kırmızı kart görmüştü. Mourinho, maçın bitmesine yarım saat kala kulübeye döndüğünü ve çıkmadığını belirterek “Bana herhangi bir şey için kırmızı kart göstereceğini biliyordum. Ama korkunç bir hakem, kimseyle insani bir bağ kurmuyor, empati kurmuyor, 96. dakikada yorgun olduğu için kayan bir oyuncuya kırmızı kart veriyor. Çok istememe rağmen itiraz etmedim. Çünkü kırmızı kart görecektim. Cumartesi günü çocuklarla birlikte olmam gerekiyor” dedi. Cumartesi günü Roma, 2 puan önündeki Inter’e konuk olacak.

La Liga'dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazlaLa Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

“Kendimi korumak zorundayım, sesini kaydettim”

Portekizli teknik direktör, basın toplantısında cebinden ses kayıt cihazını çıkardı ve soyunma odasından çıktıktan sonra maçın sonuna kadar bütün konuşmaları kaydettiğini açıkladı. Mourinho, şunları söyledi: “Ben aptal değilim, maça mikrofonla gittim ve soyunma odasından çıktığım andan döndüğüm ana kadar her şeyi kaydettim. Kendimi korumak zorundaydım.”

Mourinho, “Roma’da ‘bu hakemi istemiyorum’ diyebilecek DNA yok” diyerek kulübünü eleştirdi.

Mourinho’yu soruşturma açıldı

İtalya Futbol Federasyonu, Jose Mourinho’nun maçın hakemi Daniele Chiffi’ye yönelik sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.