Esmeralda İstanbul’da. Notre Dame de Paris’den 21 gösteri

Guinness Rekorlar kitabında giren 'Notre Dame de Paris', dün akşam İstanbul'daki ilk gösterisini gerçekleştirdi. 30'u aşkın sanatçının sahnede yer aldığı iddialı yapım büyük ilgi gördü. 10 Haber de oradaydı. Müzikal 23 Mayıs'a kadar toplam 21 gösteriyle Zorlu PSM'de olacak.

Kültür Sanat 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Notre Dame de Paris' müzikali Zorlu PSM'de izleyiciyle buluştu.

Tüm zamanların en popüler müzikallerinden ‘Notre Dame de Paris’, yeniden İstanbul’da. Çeyrek asıdır tüm dünyada ilgiyle izlenen müzikal, iddialı yeni prodüksiyonuyla dün gece ilk gösterisini sahneledi. Victor Hugo’nun ölümsüz eseri ‘Notre Dame’ın Kamburu’ndan uyarlanan müzikal, 23 Mayıs’a kadar Zorlu PSM’de toplamda 21 performansla izleyicinin karşısına çıkacak.

Besteleri ünlü müzisyen Richard Cocciante’ye, sözleri Luc Plamondon’ın ait eser, bugüne kadar 10 dilde sahnelendi. 12 milyondan fazla izleyiciye ulaşan ‘Notre Dame de Paris’, ilk kez 16 Eylül 1998’de Paris’te sahnelenmişti. O sezon yakaladığı başarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren müzikal, tarihe, bir yılda en çok izlenen yapım olarak girmişti.

Helene Segara, Garou, Patrick Fiori, Julie Zenatti ve Daniel Levoie gibi Fransa’nın en önemli yıldızlarının yer aldığı müzikalin kadrosu zaman içerisinde değişip bugünkü halini aldı. 30’u aşkın sanatçının yer aldığı  kadro, müzikalin bir önceki İstanbul ziyaretinden oldukça farklı.

Müzikalin kadrosunda 3'dan fazla dansçı ve müzisyen yer alıyor.

Yukarıdaki videodan da aşina olduğumuz kadro epeydir müzikal içerisinde yer almıyor. Baş döndünrücü bir tempoda  kurgulanan gösterinin kareografisinin yanı sıra şarkı sözleri de karşılıksız aşkın hüznünü yansıtıyor. ‘Belle’, ‘Tu me vas Detruire’ ve ‘Le Temps Des Cathédrales’ gibi müzikalin unutulmazları arasında yer alan şarkılar, Zorlu PSM’ye dolduran binlerce müzikseverlerden büyük alkış topladı.

5 bin kez sahnelendi

Müzikalin en çok katmanlı karakterlerinden biri olan Frollo’yu, daha önce ‘Sefiller/ Les Misérables’ müzikalinin ana kadrosundaki rolüyle adından söz ettiren Robert Marien ve Solal rollerini 21 günlük maratonda değişimli olarak sahneleyecek.. Frollo’nun dostu, sokakların şairi ve Esmeralda’nın evlenmek zorunda kaldığı Gringoire’ye ise Eric Jetner hayat veriyor.

Kraliyet masalı ‘The Crown’un veda sezonundan ilk görsel geldi: Artık söz Prens William ve Kate Middleton’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.