Gipsy Kings’in efsanesi Andre Reyes bir kez daha İstanbul’a geliyor

Bir döneme damga vuran Gipsy Kings efsanesinin kurucularından Andre Reyes, topluluğuyla birlikte İstanbul'da 19 Eylül'de Zorlu PSM'de konser verecek. Grubun diğer kurucusu olan Nicolas Reyes de yaz başında İstanbul ve Ankara'da müziseverlerle buluşmuştu.

Kültür Sanat 6 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Akdeniz ve Latin müziğinin simge topluluklarından Gipsy Kings’in kurucusu Andre Reyes, topluluğuyla birlikte İstanbul’da. Bu yıl ikinci kez kentte konser verecek olan Reyes’in yeni durağı 19 Eylül’de Zorlu PSM. Piu Entertainment ve Zorlu PSM organizasyonuyla düzenlenecek konserde grup, başta ‘Djobi Djoba’, ‘Bamboleo’, ‘Baila Baila’, ‘La Dona’, ‘No Volvere’, ‘Bem Bem’, ‘Maria’, ‘Volare’ ve ‘Un Amor’ eserleri olmak üzere, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Zorlu PSM’nin 11. sezonunda sahneye çıkacak olan Andre Reyes ve beraberindeki müzisyenler Gipsy Kings tarihine damga vuran şarkıları seslendirirken salonda Latin ve Akdeniz rüzgarları da estirecek. Pandemi öncesi dönemde de aynı mekâna konuk olmuştu. Hatırlanacağı üzere grubun bir diğer kurucusu olan Nicolas Reyes 17 Haziran’da İstanbul Volkswagen Arena’da 18 Haziran’da ise Ankara Congresium’da konser vermişti.

Gipsy Kings: 45 yıllık bir hikâye

Latin müziğinin önde gelen temsilcilerinden biri olarak tanınan, pop ve flamenko karışımı müzikleriyle müzikseverlerin gönlünde yer edinen Gipsy King’in albümleri kariyerleri boyunca dünya genelinde 60 milyonun üzerinde satıldı. 1978 yılında İspanya’da kurulan grup, özellikle 1980’li yıllarda adeta fırtına gibi esmişti. Reyes ve Bailardo kardeşlerden oluşan grup, 1982 yılında yayınladıkları ilk albümleri ‘Allegria’ ile büyük bir ün kazanmayı başarmışlardı.

Gipsy Kings’in 1994 yılında yayınladığı ve ‘Greatest Hits’ adını taşıyan toplama albümü, topluluğun o döneme kadar büyük beğeni toplamış şarkılarını içeriyordu. Albüm, dünyanın dört bir yanında büyük satış rakamlarına ulaşırken gruba da büyük bir ticari başarı getirmişti.

Röyksopp MIX Festival'deRöyksopp MIX Festival’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.