Metallica yok ama size şarkılarını verelim: Apocalyptica geliyor

Müzikseverlerin uzun bir süredir devam eden Metallica bekleyişi bir türlü nihayete eremedi. Metallica'nin gelişi şimdilik belirsiz olsa da şarkıları İstanbul'a geliyor. Fin topluluk Apocalyptica 19 Eylül'de Zorlu PSM'de.

Kültür Sanat 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Rock’n Coke efsanesinin İstanbul’un adını dünyaya duyurduğu dönemde Finlandiya’dan gelen bir topluluk ortalığı adeta yıkıp geçmişti. Tam 19 yıl önce, 2005 yılında sahneye çıkan Apocalyptica, Metallica’nın artık hepsi birer klasik haline gelen şarkılarını klasik müzik formunda çalmış ve büyük beğeni toplamıştı. Şimdi o festival sadece hayallerde. Metallica’nın gelip gelmeyeceği ise hâlâ net değil. Ama kesin olan bir şey var ki; Fin topluluk yeniden İstanbul’a geliyor. Ajandanızda 19 Eylül’ü boş bırakın.

‘Enter Sandman’, ‘Notthing Else Matters’ ve daha nicesi 19 Eylül akşamı Zorlu PSM’de üç sert çellistin enstrumanlarından yayılan ses dalgalarıyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde yankılanacak. Apocalyptica, yıllar sonra ‘Plays Metallica vol.2’ turnesi kapsamında sadece Amerikalı metal efsanesinin şarkılarından oluşan seçkiyi İstanbul’da seslendirecek.

Apocalyptica – Şebnem Ferah düeti

1996’da yayınladıkları  ‘Plays Metallica By Four Cellos’ albümünün çıkışından bu yana müzik dünyasında isimlerinden söz ettiren grup, sadece Metallica şarkıları değil, kendi besteleriyle de varlığını sürdürüyor. 30. yıllarını kutlamaya hazırlanan Apocalyptica bu süre zarfında Şebnem Ferah’a da ‘Perdeler’ şarkısında eşlik etmişti. Grup 28 yıllık kariyeri boyunca pek çok müzisyenle ortak proje yaptı, albümlerinde şarkı seslendirmek için davet etti. Türkiye’ye daha önce pek çok kez gelen grup, burada sadık bir dinleyici kitlesine de sahip. Klasik müzik eğitimi almakla birlikte içlerindeki o rock ve metal tutkusunu asla söndürmeyen topluluğun 19 Eylül’deki konserinin biletleri Passo’da satışta.

Ukrayna Savaşı'nın gölgesinde kültür sanatta cadı avı ve sansürUkrayna Savaşı’nın gölgesinde kültür sanatta cadı avı ve sansür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.