Post-punk yıldızı Idles Türkiye’deki ilk konseri için İstanbul’da

Dört ses getiren albümü, iki Grammy adaylığı bulunan ve müzik listelerinde 30 milyondan fazla dinlenmeye sahip hit şarkılarıyla post punk grubu Idles ilk kez Türkiye'ye geliyor. İngiliz topluluk yarın akşam Zorlu PSM'de konser verecek.

Kültür Sanat 26 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

‘Never Fight A Man with A Perm’, ‘I’m Scum’, ‘Danny Denelko’, ‘Damaged Goods’ gibi hit şarkılara imza atan Idles nihayet Türkiye’ye geliyor. 2009 yılında Bristol’de kurulan İngiliz post-punk topluluğu, çok sevildikleri İstanbul’da konser verecek. Yarın akşam Zorlu PSM’de sahne alacak olan topluluk dört albümlük diskografilerinden en sevilen şarkıları müzikseverler için seslendirecek. Topluluk son olarak geçen ay büyük beğeni toplayan ‘Dancer’ adını taşıyan yeni teklilerini yayınlamıştı. Konserin biletlerine passo.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Idles dünyaca ünlü festivallerin sahnesinde

Kendi deyimleriyle ‘gürültülü ve sert’ melodileriyle punk aleminde kısa sürede kendilerin ıspatlayan topluluk, konserleriyle de büyük ilgi görüyor. Performansları genellikle kapalı gişe olan Idles, dünyaca ünlü festivallerde de sahne alıyor. İngiliz grup bugüne kadar Lolapalooza, Roskilde, Glastonbury, Osheaga, NOS Alive ve daha pek çok dünyaca ünlü festivalin yıldızı olmayı başardı.

Welcome’ ve ‘Meat’ EP’lerinin ardından 2017 yılında yayınladıkları ‘Brutalism’ albümleriyle rock müzik dünyasında ses getiren grup,  2019 yılında çıkardıkları ikinci albümleri ‘Joy as an Act of Resistance’ ile Mercury Ödülleri’nde ‘En İyi Albüm’ dalında adaylığa layık görüldü. 2021’de çıkardıkları son albümleri ‘Crawler’ ile Grammy Ödülleri’nde hem ‘En İyi Rock Performansı’ hem de ‘En İyi Rock Müzik Albümü’ adaylığı kazanan Idles, şarkılarını ‘‘motorik, agresif ama aynı zamanda pozitif’’ olarak tanımlıyor.

Le Trio Joubran: Müzik işgale karşı bizim gücümüzLe Trio Joubran: Müzik işgale karşı bizim gücümüz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.