Hollywood’da senarist grevine yapımcı çözümü: Biz yazarız ya!

Hollywood'da senaristlerin grevine, tarihin en pahalı dizi projesi 'Güç Yüzükleri'nden karşı hamle geldi. İkinci sezonunun çekimlerine başlanan dizide senaryo yapımcı ekibe emanet. Sette senaryo ile ilgili bir sıkıntı yaşanırsa yapımcılar bir senarist gibi çözüm bulmaya çalışacak!

Kültür Sanat 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
'Güç Yüzükleri'nin yeni sezonu 2024'te yayınlanacak.

‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin yeni sezonu, Hollywood senaristlerinin grev kararına rağmen çekilecek. İngiltere’de devam eden ikinci sezon çekimlerinde senaryo yapımcı ekibe emanet. Tarihin en pahalı dizisi olan ‘Güç Yüzükleri’ ilk sezonunda izleyiciler arasında hayal kırıklığına neden olmuştu. Bunun üzerine dizinin yeni sezonu için çok önceden hazırlıklara başlayan yapım ekibi, grevin ayak sesleri duyulmaya başlandığında çekim planlamasını da güncellemişti.

Yeni sezon çekimlerde herhangi bir aksaklıkla karşılaşmak istemeyen yapımcılar Hollywood’da yaşanacak grevi öngörerek senaryo çalışmasını çok önceden tamamlamıştı. Mevcut koşullarda grev nedeniyle senaristlerden katkı alamayan ‘Güç Yüzükleri’ dizisinin çekimlerinde yaşanacak olası bir sorunun üstesinden yapımcı ekibi gelecek. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yılında izleyiciyle buluşması hedefleniyor. İlk sezonu Eylül 2022’de yayınlanan dizinin iki sezonu arasında neredeyse iki yıllık bir boşluk olacak.

Dizinin çekimleri İngiltere’de devam ediyor.

Hayvan hakkları savunucuların tepkisini çekmişti

J.R.R Tolkien’in kurgusal ‘Orta Dünya’ evreninde geçen ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin İngiltere’de devam eden çekimleri geçen mart ayında yaşanan bir kazayla da gündem olmuştu. Provalar sırasında bir atın ölmesi üzerine hayvan hakları savunucuları dizi yapımcılarını protesto etmiş. Amazon Videos yetkilileri gelen tepkileri üzerine yaşanan olaydan ötürü üzüntü duyduklarını açıklamıştı.

İngiliz polisi, ‘Yüzüklerin Efendisi’ ve ‘1984’ okumayı terör tehdidi olarak etiketlemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.