Malatya’da ağır hasarlı bina çöktü: Enkaz altında kalan 1 kişi öldü

Depremin vurduğu Malatya'daki ağır hasarlı bir binaya giren 4 hurdacı kapı pervazlarını sökerken bina yıkıldı. Binadaki 3 kişi kaçmayı başarırken biri enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Gündem 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinin yıktığı kentlerden biri olan Malatya’da bazı binalar depremden sonra yıkılmasa da ağır hasarlı. Bu binalarda yaşamak yasak olsa içinde kalanları toplamak için binalara girenler oluyor. Battalgazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’ndeki 3 katlı bir bina da ağır hasarlı olarak tespit edilmişti. 4 hurdacı da dün akşam saatlerinde bu binaya girerek Valilik tarafından verilen bilgiye göre kapı pervazlarını sökmeye çalışıyordu. Ancak ağır hasarlı bina bir anda yıkılmaya başladı.

Hurdacılardan 3’ü yıkılan binadan kaçarken 1’i enkaz altında kaldı. Yıkıntının altında kalan kişi 28 yaşındaki Orhan Cücün’dü. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri hemen çalışmaya başladı. Ancak enkaz altında kalan gencin moloz yığınları arasından cansız bedeni çıkarıldı.

Yıkılan binada arama kurtarma ekipleri çalışma başlattı.

Olay yerine AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahin de geldi. Vali Şahin, binanın ağır hasarlı olduğu için boşaltıldığını belirtti ve ağır hasarlı binalara her ne sebeple olursa olsun asla girilmemesi gerektiğini belirtti. Bu binaların yapısal bütünlüğünün bozulduğunu vurgulayan Şahin, “En ufak bir titreşimde bu binalar yıkılabilir. Şehrimizde 35 bin civarında böyle ağır hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı zaman alacak. Bu binalara girilirse hayati tehlike olur. Bugün burada gördüğümüz maalesef bunun bir örneği oldu. Sizin aracılığınızla yine söylüyorum lütfen ağır hasarlı binalardan uzak duralım” dedi.

Cücün’ün cenazesi, ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hem çeyizleri hem de düğün hayalleri enkaz altında kaldı: Çadıra gelin geldimHem çeyizleri hem de düğün hayalleri enkaz altında kaldı: Çadıra gelin geldim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.