Depremden kurtuldular, hayallerini peşine düştüler

Adana'daki kulüpleri Kahramanmaraş depremlerinden sonra ligden çekilen 21 yaşındaki Sude Apaydın, Sude Zorlukol ve Selma Aydın Antalya'da Konyaaltı Gençlik ve Spor'a transfer oldu.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Üç futbolcu Adana'daki ailelerini bırakarak Antalya'ya gitti.

Üçü de 21 yaşında olan Sude Apaydın, Sude Zorlukol ve Selma Aydın, çocukluğunda Adana sokaklarında top oynadılar, futbolcu hayalı kurdular. Adana İdman Yurdu ile anlaşan 3 kadın futbolcunun hayatı Kahramanmaraş depremleriyle bir anda değişti. Yakınlarını depremde kaybettiler, bir süre araç ve çadırlarda kaldılar. Kulüpleri ligden çekilince iyice çaresiz duruma düştüler.

Volkan Demirel'den Ahmet Nur Çebi'ye: İnsanlar hayattan silindiVolkan Demirel’den Ahmet Nur Çebi’ye: İnsanlar hayattan silindi

Çok kötü durumdayken yardımlarına Kadınlar Futbol 2’nci Ligi B grubunda liderlik mücadelesi veren Konyaaltı Gençlik ve Spor yetişti. Üç futbolcu, gelen transfer teklifini kabul etti, ailelerinden ayrı kalmayı göze alarak Antalya’ya gitti. Konyaaltı Gençlik ve Spor Başkanı Ali Deniz, depremzede Sude Apaydın, Sude Zorlukol ve Selma Aydın’ın barınma sorununu onları diğer futbolcuların kaldığı eve yerleştirerek çözdü. Takımın golcülerinden Sude Apaydın, “Depreme evimde uyurken yakalandım. 1,5 ay arabada kaldık. Futbola devam etmek, kariyerimi sürdürmek için Antalya’ya geldim. Ailem Adana’da onlardan ayrı yaşıyorum. Aklım Adana’da, ailemde ama kariyerime, hayallerime devam edebilmek için geldim” dedi.

Üç sporcu hayalinin peşinden koştuğu için mutlu olduğunu söylüyor.

Depremde evi hasar gören orta saha oyuncusu Sude Zorlukol ise şöyle konuştu: “Depreme uyurken evimde yakaladım. Futbol hayatıma devam etmek için Antalya’dayım. Depremden psikolojik olarak çok etkilendik. Bazen otururken bile sarsıntı oluyormuş gibi hissediyoruz. Başarılı futbolcu olmak için Antalya’da yeni takımımda oynuyorum.”

Fenerbahçe depremzedelere verdiği sözü tuttuFenerbahçe depremzedelere verdiği sözü tuttu

Depreme uyurken yakalandıklarını ve evlerinin ağır hasarlı olduğunu söyleyen Selma Aydın ise “Transfer sonrası başkanımızın evinde kalıyoruz. Antalya’da futbol oynamaya devam ediyorum. Ailemden ayrıyım. Deprem sonrası, unutmak zor. Ranzada yatıyorum, uyurken arkadaşımın hareketine deprem oluyor gibi hissedip korkuyorum. Zamanla geçecek ve unutacağız. Futbolda başarılı olmak istiyorum” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.