Volkan Demirel’den Ahmet Nur Çebi’ye: İnsanlar hayattan silindi

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, ligden çekilen takımların maçlarının yok sayılmasını isteyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye tepki gösterdi: Hatay silinmiş, insanlar silinmiş, puanın silinse ne olur?

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen kentlerden biri Hatay’dı. Hatayspor’da teknik direktörlük yapan Volkan Demirel, depremden sonra yaptıklarıyla taraflı tarafsız herkesin büyük saygısını kazandı. Volkan Demirel, L1 Üçgen Youtube kanalına yaptığı açıklamada son günlerde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin gündeme getirdiği ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın maçlarının geçersiz sayılması talebi hakkında konuştu.

Beşiktaş'tan UEFA'ya giden ilk mektupta 'tescil' yok! Kutlama çelişkisiBeşiktaş’tan UEFA’ya giden ilk mektupta ‘tescil’ yok! Kutlama çelişkisi

Demirel şunları söyledi: “Bana çok ufak hesaplar gibi geldi. Neden? Çünkü Hatay silinmiş. Acıları tekrar tazelemek istemem ama benim biri oyuncu, biri sportif direktör olmak üzere iki kardeşim ölmüş. Bunlar hayattan silinmiş, senin üç puanın silinse ne olur, kalsa ne ne olur, şampiyon olsan ne olur, küme düşsen ne olur? Evet, herkes mücadelesini etsin. Ama ‘Bu çocukların, bu oyuncuların aldığı puanlar veya oynadığı maçlar veya oynamadığı maçlar sayılmasın’ demek… Bunları konuşmak bile bence şu ortamda çok yanlış. Konuşanlara saygı gösteriyorum ama konuşmamayı tercih etmelerini diliyorum. Çünkü yakışmıyor. İnsanlar hayattan silindi, puanlar silinse ne olur silinmese ne olur?”

Demire, attığı golden sonra Atsu’yu omuzuna aldı. Aynı gece depremde futbolcu hayatını kaybetti.

“Atsu İngiltere’ye dönmeyi hedefliyordu”

Demirel, depremde hayatını kaybeden futbolcusu Christian Atsu’nun çok iyi ve yardımsever bir insan olduğunu belirterek “Yılbaşında elinde zarflarla geldi. Ben de espri yaptım ‘Hayırdır evleniyor musun’ dedim. Oysa zarflara bir miktar koymuş oradaki çalışanlara dağıttı” dedi. Son maç öncesi Atsu’nun gelip takımdan ayrılmak istediğini ilettiğini söyleyen Demirel, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben de ‘Gitmek istersen gidebilirsin, kalmak istersen başımın üstünde yerin var’ dedim. Bana ‘Ama sen beni oynatmıyorsun’ dedi. ‘Seni oynatmıyorum değil, seni kaybetmek istemiyorum. Zamanı gelince oynayacaksın’ dedim. Son maçtan önceki idmanda ‘Kalmak istiyorum’ dedi. Neyse, maça çıktık. ‘Son 10 dakika oyuna alalım’ dedim. Girdi, serbest vuruş oldu. Ben ‘Orta yap’ dedim. O da inisiyatif alıp kaleye vurdu ve gol oldu. Ben o an çok mutlu oldum. Maçtan sonra gidip havaya kaldırdım. Son sarılışım olacağını hiç tahmin etmezdim. Keşke aramızda olsaydı. Yatağında hayatını kaybetti. 13. günde bulundu. Bulunduğunda da kendisini de gördüm. Tamamen görülmeyecek haldeydi.”

Volkan Demirel, milli takımı ayrı bir yere koyduğunu söyledi.

Hatay’ın bir forması lacivert kırmızı olacak

Hatayspor önümüzdeki sezon maçlarını Mersin’de oynayacak. Olimpiyat şehrinde kalacaklarını anlatan Hatayspor Teknik Direktörü, “TFF, de bize iki idman sahası yapacak. Gelecek sezon giyeceğimiz formalardan birini Mersin renkleriyle yapacağız. Lacivert kırmızı. Bunu hem bizi misafir ettikleri için hem de ‘Sizin de takımınız olduk artık’ gibi lanse etmek için forma tasarlıyoruz” dedi.

Dursun Özbek'ten Volkan Demirel'e: Giydir birilerine Hatay formasıDursun Özbek’ten Volkan Demirel’e: Giydir birilerine Hatay forması

“Ümit Milli Takımı’ndan teklif geldi”

Volkan Demirel, Ümit Milli Takımı’ndan bir teklif geldiğini Hatayspor’u çalıştırmaya devam etmek şartıyla bunu kabul edecebileceğini söylediğini aktardı. Yıllarca formasını giyip kaptanlığını yaparak efsaneleştiği Fenerbahçe ve milli takımı ise ayrı bir yere koyduğunu kaydeden Volkan Demirel, “Fenerbahçe benim evim. Ne zaman evimden çağrılırsam, o zaman Fenerbahçe’ye bir şey diyemem. Milli takım hepimizin milli görevi. Ama şu an kafamdan tamamen Hatayspor var” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.