Beşiktaş’tan UEFA’ya giden ilk mektupta ‘tescil’ yok! Kutlama çelişkisi

TFF'nin deprem nedeniyle Hatayspor ve Gaziantep FK hakkındaki kararından sonra 'Ligin tescil edilmesine itiraz edeceğiz" diyen Beşiktaş, aynı şartlarla 1. Lig şampiyonu olan Samsunspor'u kutladı. Siyah beyazlıların UEFA, konu hakkında gönderdiği ilk mektupta tescil iptali gibi bir istem bulunmuyor.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligin tescil edilmemesi için UEFA'ya gideceğini söyledi.

 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hatayspor ve Gaziantep FK’nın depremlerden sonra çekilmesinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı kararı eleştirdi, ligin tescil edilmemesi için konuyu UEFA’ya taşıyacağını söyledi. En son Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ da A Spor’a yaptığı açıklamada benzer açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi'den yaylım ateşi: Bu ligin tescilini onaylamamAhmet Nur Çebi’den yaylım ateşi: Bu ligin tescilini onaylamam

Ancak, Süper Lig’in tecil edilmemesini isteyen Beşiktaş, TFF’nin deprem nedeniyle aynı uygulamayı yaptığı 1. Lig’de şampiyon olan Samsunspor’u kutlama mesajı gönderdi.

Samsunspor’un yer aldığı TFF 1. Lig’de Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, deprem nedeniyle ligden çekildi. TFF, aynı Süper Lig’de olduğu gibi 1. Lg’de iki takımın oynanmış maçlarını tescil etti, depremden sonraki karşılaşmalar için hükmen mağlubiyet kararı alındı. Beşiktaş, Süper Lig’de itiraz ettiği durumun benzerinin yaşandığı TFF 1. Lig’deki şampiyonu kutlamış oldu.

Beşiktaş, TFF'nin deprem kararı için UEFA'ya giderse ne olur?Beşiktaş, TFF’nin deprem kararı için UEFA’ya giderse ne olur?

Beşiktaş UEFA’ya ilk mektubu yazmış

Öte yandan siyah beyazlıların Türkiye’de yaşanan depremler ve TFF’nin kararından sonra UEFA’ya mektup yazdığı ortaya çıktı. Ajansspor’dan Hüseyin Özkök’ün haberine göre yazılan mektupta TFF’nin aldığı karar anlatıldı ve UEFA’ya benzer durumlarda nasıl bir uygulama yapıldığı soruldu. Alınan bilgiye göre UEFA’nın ligi tescil etmemesini veya Avrupa’ya katılacak takımları belirlemesini bırakın, herhangi bir görüş paylaşması dahi hiçbir şekilde mümkün gözükmüyor. Çünkü ne UEFA’nın ne de FIFA’nın ülkelerin yerel liglerine karışma yetkisi bulunuyor. UEFA’nın Beşiktaş’a kararın ülkedeki yetkili federasyona ait olduğunu belirtmekten başka yanıt vermeyeceği belirtiliyor. Siyah beyazlılar, ligin tecil edilmemesiyle ilgiyi başvuruyu liglerin bitmesinden sonra yapacağıni belirtiyor.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.