Fenerbahçe depremzedelere verdiği sözü tuttu

Fenerbahçe, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen vatandaşlar için verdiği konteyner sözünü yerine getirdi. 50 milyon TL, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ali Koç'un bulunduğu törende depremzedelere bağışlandı.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den deprem bölgesine konteyner yardımı.

Fenerbahçe’nin depremzedeler için yaptığı konteyner bağışının imza töreni gerçekleştirildi. Basın toplantısında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ali Koç hazır bulundu. Ali Koç törende yaptığı açıklamalarda TFF’nin “Omuz Omuza” isimli kampanyası dahilinde deprem bölgesi için yaptıklarını anlattı. Koç, “Biz Fenerbahçe olarak hemen çadır temin ettik. AFAD’a 1300 adet çadır ulaştırdık. Onlar bu çadırları tahsis ettiler. Sarı Lacivert Derneğimiz 200 çadırdan oluşan 1000 kişilik çadır kent kurdu. Ayrıca, depremden yaralı kurtulmuş halkımız için Kızılay ile beraber ‘Birlik Beraberlik Kanımızda Var’ diyerek kan bağışı kampanyası gerçekleştirdik. Yönetimimiz, çalışanlarımız, sporcularımız, teknik ekibimiz ile beraber 3 gün boyunca kapılarımızı kan bağışına açtık. Bu çerçevede 2053 tüp kan bağışı yapıldı” dedi.

Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim - Ömer Kutluay...Boynuz kulağı geçer mi? İbrahim – Ömer Kutluay…

Konteyner kent için yapılan yardıma vurgu yapan ve barınma ihtiyacı noktasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Koç şunları söyledi: “50 milyon TL’yi dün TFF hesaplarına aktardık. Hatay’daki konteyner kentinin yanında bir de Kahramanmaraş’ta 500 konteynerlik bir yaşam alanı daha kuruyoruz. Bizim konteyner projemizin iki ayağı var. Bugün imzalayacağımız anlaşma ile TFF tarafından Hatay’da yapılacak konteyner kent için 550 konteyner bedeli olan 50 milyon TL’yi dün TFF hesaplarına aktardık. Diyeceksiniz ki ‘geri kalan meblağ ne olacak?’Geri kalan meblağı da yine bu kampanyanın çerçevesi altında kampanyadan da önce verdiğimiz siparişler çerçevesinde biz de futbol federasyonunun Hatay’daki konteyner kentinin yanında bir de Kahramanmaraş’ta 500 konteynerlik bir yaşam alanı daha kuruyoruz. İnşallah, Allah’ın izniyle temmuz başı oraya taşınacak, bizlerin de amacı 19 Temmuz günü buranın resmi açılışını yapmak ve inşallah Başkanımız, siz ve arkadaşlarınız da bizlerle burada olurlar.”

Büyükekşi’den akademiye ziyaret

Son dönemde birçok kulübün altyapısını ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, Altyapı Akademileri Projesi kapsamında son ziyaretini Fenerbahçe’ye gerçekleştirdi. Büyükekşi’ye Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop eşlik etti.

Büyükekşi altyapı ziyaretlerine devam etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.