‘Tipim değil’ demişti: Trump, Jean Carroll’ı eski eşi Marla ile karıştırdı

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, kendisini tecavüz ettiğini iddia eden yazar E. Jean Carroll'ın iddialarını, "Tipim değil" diyerek kabul etmemişti. Ancak perşembe günkü duruşmada gösterilen kayıtlar bu savunmanın o kadar da geçerli olmadığını gösteriyor.

Dünya 6 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mahkeme Trump'ı suçlu bulursa eski başkan ilk kez bir cinsel taciz olayından sorumlu tutulacak. Fotoğraf: AA

Yazar E. Jean Carroll, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın kendisine yıllar önce bir mağazada saldırdığını iddia etmişti. Alışveriş yaparken karşılaştıklarını söyleyen yazar, hediye seçiminde Trump’a yardımcı olmaya çalıştığını aktarmıştı. Yazar bu çerçevede Trump’ın başka bir kadına almayı planladığı iç çamaşırını denemek üzere soyunma odasına girdiğinde adamın kendisine tecavüz ettiğini öne sürüyor.

O dönem kendisini ‘tecavüz kurbanı’ olarak görmek istemediği için şikayette bulunmadığını aktaran Carroll, bu iddiaları ilk kez 2019’da dile getirmiş ve 2022’de cinsel saldırı mağdurları için zaman aşımına uğramış taciz olaylarıyla ilgili olarak tanınan şikayette bulunma hakkını kullanarak, Trump hakkında dava açmıştı.

Trump ise Carroll’ı para ve şöhret peşinde koşmakla suçlayarak iddiaların ‘hayal ürünü’ olduğunu söylemiş ve, “Zaten tipim değil” savunmasını yapmıştı. Ancak New York’ta perşembe günü gerçekleşen hazırlık duruşmasında Trump’ın Ekim 2022’de kayda alınmış ifadesinden izletilen görüntüler, “Tipim değil” sözlerinin o kadar da geçerli olmadığını gösteriyor.

Zira söz konusu görüntülerde Trump’a bir fotoğraf gösteriliyor. Trump fotoğraftaki kişinin eski eşi Marla olduğunu söylüyor. Ancak avukatı müvekkilini düzelterek, “Hayır bu kişi Carroll” diyor. Hukukçular bu noktada Trump’ın “Tipim değil” açıklamalarının geçerli olmayabileceğini söylüyor.

Öte yandan Trump iki haftadır devam eden duruşmaların hiçbirine katılmadı. Eski başkan hatta golf oynamak için İrlanda’ya bile gitti. Herhangi bir şahidi olmayan Trump’ın bu kadar rahat olması ise dikkat çekiyor. Zira mahkeme kendisini suçlu bulursa ilk kez bir cinsel saldırıdan yasal olarak sorumlu tutulmuş olacak.

Trump aynı rahatlığı eski erotik film yıldızı Stormy Daniels’a kampanya harcaması olarak 300 bin dolar verdiği ‘sus payı’ davasında da sergilemişti. Ancak o davada Cumhuriyetçiler Trump’a desteğini göstererek, bunun Demokratların ‘komplo’su olduğunu düşünmüştü. Tecavüz davasının sonucuna ise Cumhuriyetçilerin nasıl bir tepki vereceği muamma.

Beklenen ifade geldi: E Jean Carroll, Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini söylediBeklenen ifade geldi: E Jean Carroll, Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.