Eda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bitti

Fenerbahçe, Vakıfbank ile girdiği rekabette son yıllarda hep boynu bükük ayrıldı, kaptan Eda Erdem Dündar kupa kaldırma fırsatını kaçırdı. Sarı lacivertliler zincirlerini nihayet kırdı.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Eda Erdem dündar, Vakıfbank'ı eledikleri altın setin sonunda büyük sevinç yaşadı.

Tarih 10 Mayıs 2022. Fenerbahçe, Sultanlar Ligi finali 4. maçında Vakıfbank ile karşılaşıyor. Seride 2-1 önde olan sarı lacivertliler setlerde de 2-0 önde. 3. sette 18-15’lik üstünlük yakalanınca salon ‘Şampiyon Fenerbahçe’ diye inliyor. Ancak işler bir anda değişiyor. Vakıfbank 8-0’lık seri yakalıyor. Önce seti sonra maçı en son olarak şampiyonluğu Fenerbahçe’nin elinden alıyor. Aynı sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde altın sete giden maçı Vakıfbank kazanıyor ve Fenerbahçe’yi eliyor. Kupa Volley’de Fenerbahçe yine Vakıfbank’a 3-2 kaybederek kupa kazanma şansını kaçırıyor.

2022-23 sezonu… CEV Şampiyonlar Ligi… Aynı bir sezon önce olduğu gibi Fenerbahçe -Vakıfbank eşleşmesi altın sete gidiyor. Kaybeden yine Fenerbahçe oluyor. Kupa Volley’de Vakıfbank, finalde yine Fenerbahçe’yi deviriyor. Sarı lacivertlilerin önünde tek hedef olarak Sultanlar Ligi kalıyor.

Fenerbahçe'yi devirdi, Eczacıbaşı'nı yakaladı... Kupa canavarı Vakıfbank!Fenerbahçe’yi devirdi, Eczacıbaşı’nı yakaladı… Kupa canavarı Vakıfbank!

Fenerbahçe ve Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem Dündar’ın kupa kaldırma hayali iki sezondur Vakıfbank engeline takıldı. Bu sezon Sultanlar Ligi play-off yarı finalinde rakip yine aynıydı. İlk maçı 3-1’i kazanan sarı lacivertliler bu filmi daha önce çok görmüştü. Maçtan sonra 36 yaşındaki kaptan Eda Erdem, “Daha önce de avantaj yakaladığımız maçlar olmuştu bu sezon. Ben avantaj yakaladığımızı düşünmüyorum sadece bir maç kazandık” diyordu.

36 yaşındaki Fenerbahçe kaptanı Eda, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyor.

Fenerbahçe kaptanı haklı çıktı. Rövanşta Vakıfbank maçı 3-0 kazandı, altın sete geçildi. Altın sete iyi başlayan taraf Vakıfbank oldu. 4-1’lik üstünlük yakaladılar. İki sezon önce ‘Şampiyon’ diye bağırırken Fenerbahçeli taraftarlar bu kez ‘Yine mi?’ sorusunu akıllarından geçiriyordu. Sarı lacivertlilerin kabusu Vakıfbank kabusu antrenör Zoran Terzic’in kritik kararıyla bitti. Oyuna servis atması için Fenerbahçe’den Cansu Çetin girdi. Cansu’nun servis turunda 7 sayılık seri yakalayan Fenerbahçe, 4 sayı öne geçti. Bunu da 15’te biten altın setin sonuna kadar korumayı başardı. Kaderin bir cilvesi Fenerbahçe’yi finale götüren sayı kaptan Eda Erdem Dündar’ın bloğuyla geldi.

Altın setin kazanılmasıyla Fenerbahçe büyük sevinç yaşadı. Oyuncular yerlerinde duramıyordu. Kaptan Eda, gözyaşlarını tutamıyordu. İki sezondur kendilerine voleybol tabiriyle ‘blok’ yapan Vakıfbank engeli Eda’nın yaptığı blokla nihayet aşılıyordu. O gözyaşları bir maçın değil sezonların birikiminin sonucuydu.

Fenerbahçe, Vakıfbank'ın 4 yıllık hükümdarlığını bitirdiFenerbahçe, Vakıfbank’ın 4 yıllık hükümdarlığını bitirdi

Fenerbahçe kaptanının bu sezon kupa kaldırıp kaldırmayacağı belli değil. Belalıları Vakıfbank’ı geçtiler ama finalde rakip Sultanlar Ligi’nde şu ana kadar yenilgi yüzü görmeyen Eczacıbaşı. Seri bugün 15.00’te başlıyor. Bakalım Eda Erdem, hayalini kurduğu şampiyonluk kupasını kaldırıp mutluluk gözyaşı dökebilecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.