Fenerbahçe, Vakıfbank’ın 4 yıllık hükümdarlığını bitirdi

Fenerbahçe, son dört yılın şampiyonu Vakıfbank'ı altın setle yenerek Sultanlar Ligi'nde finale yükseldi. Sarı lacivertlilerin rakibi THY'yi geçen Eczacıbaşı oldu.

Spor 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Vakıfbank ve Fenerbahçe Avrupa'dan sonra Türkiye'de altın set oynadı.

Vakıfbank, son yıllarda hem Avrupa hem Türkiye’de rakiplerine büyük üstünlük kurdu. Bu yıl CEV Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçı 3-0 kaybetmelerine karşın Fenerbahçe’yi deplasmanda aynı skorla yendi ve altın seti alarak finale çıktı.Bu iki takım Sultanlar Ligi’nde play-off’ta eşleşti. İlk maçı 3-1 Fenerbahçe 3-1 kazanmayı başardı. Son 4 yılın şampiyonu Vakıfbank’ın sahasındaki rövanşa sarı lacivertliler tutuk başladı. Vakıfbank bunu iyi değerlendirdi ve 25-23, 25-17, 25-21’lik setlerle karşılaşmayı 3-0 kazandı. Maçın en tartışmalı anı ise üçüncü sette yaşandı. Arka oyuncu olan Vakıfbanklı Egonu vurduğu smaçtan sonra rakipten dönen topa file önünde müdahale etti. Pozisyona itiraz eden Fenerbahçe’nin antrenörü Zoran Terzic, itirazları nedeniyle hakem Nurper Özbar tarafından ihraç edildi.

Fenerbahçe pes etmedi! Dananın kuyruğu Pire'de kopacakFenerbahçe pes etmedi! Dananın kuyruğu Pire’de kopacak

Altın sette Fenerbahçe döndü

İki takım aynı CEV Şampiyonlar Ligi’nde olduğu gibi altın set oynamak zorunda kaldı. İlk üç sette tutuk olan Fenerbahçe altın setede geride başladı. Ancak Cansu’nun servise gelmesiyle her şey değişti. 4-1 yenik durumdan 4 farklı üstünlük yakalayan sarı lacivertliler maç sonuna kadar bunu korumayı bildi. Altın seti 15-11 kazanan Fenerbahçe, Vakıfbank’ın şampiyonluk serisini bitirdi ve finale yükseldi. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem gözyaşlarını tutamadı.

Eczacıbaşı, namağlup finalde

Normal sezonu namağlup olarak tamamlayan Eczacıbaşı yenilgisizlik serisini play-off’ta da sürdürdü. İlk maçta 3-2 yendiği THY’yi kendi sahasında konu eden turuncu beyazlılar 25-22, 25-21, 21-25, 25-20’lik setlerle rakibini 3-1 mağlup ederek finale yükseldi.

Yeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptıYeni hocanın ilk işi: Aforoz edilenlere af geldi, Vargas siftah yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.