Boskovic şov yaptı, Eczacıbaşı Fenerbahçe’yi 5 sette geçti

Sultanlar Ligi ikinci hafta maçında Eczacıbaşı sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Son derece çekişmeli geçen mücadelede Tijana Boskovic’in etkili oyunuyla beraber galibiyete uzanan 3-2’lik skorla Eczacıbaşı oldu.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı Fenerbahçe'yi mağlup etti.

Voleybolda tarihi bir milli takım sezonunu geride bıraktıktan sonra Sultanlar Ligi heyecanı başladı. İkinci hafta mücadelesinde son finalistler Eczacıbaşı ve Fenerbahçe karşı karşıya geldiler. Son derece çekişmeli geçen ilk seti konuk Fenerbahçe 25-23 kazandı. İkinci sette Eczacıbaşı aynı skorla üstünlük kurdu. Üçüncü sette Eczacıbaşı set ortasında 8 sayılık seri yakaladı ve 18-13 öne fırladı. 23-18’den sonra 5 sayılık seri yakalayan Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Ancak set sonunu etkili oynayan taraf Eczacıbaşı oldu ve Boskovic’in sayısıyla beraber durum 25-23’e geldi, Eczacı öne geçti.

Fenerbahçe dördüncü setin özellikle ikinci kısmında büyük üstünlük kurduğu karşılaşmada 25-18’le durumu 2-2’ye getirdi ve karar setine gidildi. Bu sette Boskovic’in etkili oyunu sürdü ve Eczacıbaşı 15-11’le sahadan 3-2 galip ayrıldı. Sırp yıldız Boskovic 35 sayı üretti. Fenerbahçe cephesinde de Magdalena Stysiak 35 sayıyla oynadı ancak yetmedi. Maçtan sonra akıllarda kalan en güzel görüntüler sahadaki amansız mücadele olmadı. Karşılaşma öncesi Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrılan bölgede Eczacıbaşı’nda oynayan ve milli takımla yaz boyu harikalar yaratan takımlarda bulunan Hande Baladın, Simge Aköz, Elif Şahin’i tribüne çağırarak tebrik ettiler.

Beşiktaş direndi, Vakıfbank kazandı

Öte yandan Vakıfbank, mücadelesinde deplasmanda Beşiktaş’ı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş durumu 2-0’dan 2-2’ye taşımış olsa da tie-breakte 15-9 yenilerek maçtan mağlup ayrıldı.

Beşiktaş’ın 19 yaşındaki Rus smaçörü Demidova 27 sayıyla oynarken, Vakıfbankta Alexia Karutasu 25 sayıya imza attı.

Galatasaray'da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydıGalatasaray’da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydı

Sultanlar Ligi’nde günün diğer sonuçları:

Kuzeyboru – THY 3-1

Karayolları – PTT 0-3

Aydın BŞB. – Çukurova Bld. 1-3

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.