Fenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyet

Fenerbahçe, son 3 haftadır olduğu gibi Başakşehir karşısında da 1-0 yenik duruma düştü. 88.'de Başakşehir'in topu direkten döndü. 89 ve 90+3'te Joao Pedro attığı gollerle Fenerbahçe aynı Karagümrük ve Ankaragücü maçında olduğu gibi son anlarda 3 puana uzandı.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Pedro Gremio'da.

Gün içinde Jorge Jesus’un alışılmışın dışında bir şekilde çift forvetten vazgeçerek Arda Güler’i 10 numara pozisyonunda sahaya süreceği gelen haberler arasındaydı. Öyle de oldu. Arda ilk 11’ler görücüye çıktığında 10 numarada başlıyordu. Bir süredir sakatlığı nedeniyle oynayamayan genç sol bek Jayden Oosterwolde de Fenerbahçe formasıyla ilk 11’e dönmüştü. Bir gün önce Alanyaspor deplasmanından 4-1’le dönen Galatasaray, Fenerbahçe’nin olası bir puan kaybıyla şampiyonluk yürüyüşünde rahatlamak ve yolu kısaltmak niyetindeydi.

Karagümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybettiKaragümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybetti

Maç, Fenerbahçe’nin istediği gibi başlayamadı. Zira iki forvetli sistemden çıkan ve klasik 4-2-3-1’e benzer bir sistemle sahaya çıkan Fenerbahçe, her ne kadar amaç olarak sezon başındaki Arao’nun arkaya geldiği ve beklerin ileri çıktığı oyunu hedeflese de başarılı olmayı denese de bu işlemedi. Bilhassa sol taraftaki Oosterwolde-Diego Rossi ikilisi bir türlü istenilen üretkenliği sağlayamadı.

İlk yarıda birçok şey ters giderken bir de devre arasında transfer ediyen Samet Akaydin’in hatasıyla Daniel Aleksic’in 30. dakikadaki golü geldi. Son 7 maçında 1 galibiyet alabilmiş olan Başakşehir 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken Jorge Jesus, ikinci yarıya üç değişiklik birden yaparak başladı. Diego Rossi, Jayden Oosterwolde ve Arda Güler soyunma odasından kulübeye dönerken, Emre Mor, Ezgjan Alioski ve Joao Pedro oyuna dahil oldu.

Başakşehir ilk yarıyı Aleksic’in golüyle 1-0 önde kapadı.

İlk aşamada değişiklikler de Fenerbahçe’nin sorunlarına çare olmuş gibi görünmüyordu. Zira adam eksiltme noktasında Emre Mor’la aşama kaydeden Fenerbahçe, Joao Pedro hamlesinden yine sonuç alamıyor ve yaratıcı oyuncusunun ceza alanı içinde etkili olmasını sağlayamıyordu. Maçın kırılma anı 70. dakika oldu. 67’de sarı kart gören Başakşehirli Ahmed Touba, atağa kalkan İrfan Can Kahveci’yi arkasından çekti ve ikinci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’

Bu andan itibaren tamamen rakip yarı alana yerleşen Fenerbahçe, her ne kadar yine net pozisyon üretmekte zorlanıyor olsa da rakip ceza sahasına daha yakın oynuyordu. İyice kendi yarı alanına yerleşen rakibini cezalandırmak isteyen Başakşehir’in bir topu 88’de direkten döndü. Maçın ikinci kırılma anı da bu pozisyon olarak kayıtlara geçti. Zira hemen bir dakika sonra topla birlikte sıfıra doğru yönelen Enner Valencia topu içeri çevirdi ve Joao Pedro savunmadan seken topu tamamladı. Golün ardından baskısını iyice artıran Fenerbahçe’de Ezgjan Alioski 90+3. dakikada topu Enner Valencia’ya gönderdi. Valencia tek dokunuşla kendini ceza alanına attı ve çalım denemesinde seken top yine Joao Pedro’nun önünde kaldı. Pedro’nun ilk şutu kaleci Muhammed’den döndü. Dönen topu tamamlayan Brezilyalı kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı ve Galatasaray’la arasındaki 6 puanlık farkı korudu.

Son 3 maçta aynı senaryo

Fenerbahçe, bu sezon geriye düştüğü maçlardan toplam 23 puan çıkardı ve bu alanda lider durumda. Sarı-lacivertliler ligdeki son 4 galibiyetini de geriye düşmesine rağmen elde etti. İki hafta önceki Karagümrük deplasmanı, hafta sonu oynanan Ankaragücü ve şimdi de Başakşehir galibiyetiyle beraber Fenerbahçe üst üste üçüncü kez maçlarından 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Maç sonunda Fenerbahçe soyunma odasında büyük coşku yaşandı.

Fenerbahçe galibiyeti soyunma odasında doyasıya kutladı!

Jorge Jesus: Sonuna kadar savaşacağız

Maçın ardından ilk açıklamalarında ligin sportif gerçekliği olmamasına rağmen mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Jorge Jesus şöyle konuştu: “Sonuna kadar savaşacağız. Daha önce bazı anlarda bu ligin sportif gerçekliği olduğunu düşünmediğimi söylemiştim. Ancak biz sonuna kadar elimizden geleni yaparak savaşacağız. Bir hata oldu ama takım bunu telafi etmesini bildi. Sonuna kadar savaştık. Son saniyeye kadar savaşma mantalitesi, şampiyonluk mantalitesidir. Bu hoşuma gitti. Son yarım saatteki oyun da hoşuma gitti. Son yarım saatte rakibi ceza sahasına gömdük. Pedro için de iki gol iyi oldu. Sezonun son bölümünde daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.”

Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco'nun kulübü!Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco’nun kulübü!

Pedro: Lig henüz bitmedi

Attığı iki golle maçın kahramanı olan Joao Pedro, “Kendi adıma mutluyum, zor bir dönemden geçtim. Takım adına daha da mutluyum. Karakterimizi gösterdik. Daha kolay olmasını isterdik ama en önemlisi 3 puanı almak” dedi. Beklentinin altında kalmasının ardından taraftarın verdiği tepkiyi anlayışla karşıladığını belirten Pedro, “Taraftarlar bir futbolcuda beklediklerini göremediklerinde hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Ama bu dönemler, biz futbolcular için çok daha zorlu geçiyor. Her şeyimi vermeye çalışıyorum. Galibiyetteki katkımdan mutluyum. İki kulvarda da mücadeleye devam ediyoruz ve sonuna kadar savaşacağız. Lig henüz bitmedi.” sözlerini dile getirdi.

Fenerbahçe’yi zafere taşıyan isim attığı 2 golle Joao Pedro oldu!

Ferdi Kadıoğlu ise iki kupada da iddialı olduklarını dile getirip, “Çılgıncaydı. Geçen hafta, bugün son dakika.  Fenerbahçe’ye ‘Yapamazsın’ dememek gerekiyor. Geri dönmesini biliyoruz. Takımımla gurur duyuyorum. Yine yaptık. Çok duygusalım. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. İki kupayı da kazanmak istiyoruz. Taraftarların da bizi desteklemesini istiyoruz. Biz bu sayede rakiplerin üstesinde baskı kurabiliriz. Hep birlikte inanmalıyız. Bence futbol dünyanın en iyi sporu” dedi.

Selahattin Baki’den penaltı açıklaması

Fenerbahçe yöneticilerinden Selahattin Baki, maç sonunda yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe lehine verilmesi gereken bir penaltının atladığını vurguladı. Baki, “Fenerbahçe’nin bugün bir kere daha penaltısı verilmedi. Hadi hakem görmedi, VAR neden bu pozisyonu atlıyor. Fenerbahçe’nin özellikle deplasmanlarda hak ettiği penaltıların verilmemesi gibi bir trend var” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.