Karagümrük 3 puanı kazandı ama Galatasaray maçı öncesi 4 oyuncusunu kaybetti

Karagümrük, kümede kalma mücadelesi veren Ümraniyespor'u 4-2 yendi. Karagümrük’te Mbaye Diagne, kaleci Viviano ve Shukurov gibi isimler sarı kart görerek Galatasaray maçı öncesi cezalı duruma düştü. Kaleci Batuhan Şen ise sakatlanarak oyundan çıktı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Karagümrük 3 puanı aldı ama Galatasaray maçı öncesi özellikle kalede büyük sıkıntıya düştü.

10 Nisan tarihinde Fenerbahçe’ye yenilen ve 2023’te ilk kez kaybeden Fatih Karagümrük, hafta sonunu 3 puan alarak bay geçmişti. Karagümrük lig mücadelesine kendi sahasında ligin kümede kalma savaşı veren ekiplerinden Ümraniyespor’la karşılaşarak döndü.

Maçta ilk golü bulan ve öne geçen ekip, 36. dakikada Umut Nayir’in penaltı vuruşuyla Ümraniyespor oldu. Penaltıya sebebiyet veren Karagümrüklü orta saha oyuncusu Shukurov pozisyonda sarı kart görerek hafta sonu oynanacak Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe'de Altay Bayındır ameliyat oldu... İrfan Can Eğribayat: Benim için şansFenerbahçe’de Altay Bayındır ameliyat oldu… İrfan Can Eğribayat: Benim için şans

Karagümrük, henüz ilk yarı bitmeden rakibine yanıt verdi. 45+1. dakikada Saba Lobjanidze maça denge getirdi. 45+4’te bu kez Ümraniyesporlu Tomislav Glumac kendi ceza alanı içinde oyun kuralları dışında bir hareket yaptı ve penaltıya sebebiyet verdi. 45+6. dakikada Fabio Borini’nin golü ev sahibini 2-1 öne geçirdi.

Maçın ikinci yarısı da penaltıyla başladı. 50. dakikada penaltı kazanan Karagümrük’te Fabio Borini bir kez daha topun başına geçti ve yine hata yapmadı. 52. dakikada skor 3-1 oldu. 62. dakika Olarenwaju Kayode Ümraniyespor’u umutlandıran gole imza attı. Ancak 75’te Karagümrük’ün bir diğer golcüsü Mbaye Diagne’nin golü skoru belirledi.

Başka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefteBaşka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefte

Karagümrük maçtan 4-2 galibiyetle ayrıldı ve hanesine 3 puanı yazdırdı. Ancak Karagümrük hafta sonu oynanacak Galatasaray maçı öncesinde büyük yara aldı. Shukurov’un cezalı duruma düşmesinin ötesinde ev sahibi ekipte 34. dakikada kaleci Batuhan Şen sakatlanarak yerini yedek Viviano’ya bıraktı. Viviano da 90+9. dakikada gördüğü sarı kartla beraber Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. Kısacası Galatasaray maçında bir kaleci problemi yaşaması öngörülen Karagümrük’ün yediği darbeler bununla da sınırlı kalmadı. Yalnızca takımın değil ligin de en golcü isimlerinden biri olan Mbaye Diagne de 40. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Karagümrük, 23 Nisan Pazar saat 19.00’da Galatasaray’la deplasmanda karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.