Erdoğan’ın bir günü | Muhalefete tepki, esnafa prim vaadi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında dün Kayseri ve Mersin'deydi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısını SGK'lılara eşitleyeceklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasında muhalefeti de eleştirdi.

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala il il dolaşıyor. Dün Kayseri ve Mersin’de halka seslenen Erdoğan, muhalefete konuşmasının bir bölümünü muhalefete yönelik tepkisine ayırdı. Kayseri’deki yoğun katılım için Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Az önce resmi rakamı bana getirin dedim. Şu anda bu meydan bir rekor kırdı. 135 bin kişi bu alanda. Bay bay Kemal bak Kayseri ne diyor?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’deki mitinge eşi Emine Erdoğan ile katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde Erdoğan, yola çıktıklarında da ilk mitingi bu kentte yaptıklarını dile getirdi ve deprem bölgelerindeki çalışmaları anlattı. Ayrıca Erdoğan deprem bölgesine giden muhalefeti de eleştirdi ve “Şov ve istismar için deprem bölgesine gidenler, ne yazık ki onlar sırtını dönse dahi, biz depremin izlerini tamamen silinceye kadar sahada olmayı sürdüreceğiz. Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun, Allah’ın izniyle onları asla sahipsiz bırakmayacağız” dedi. Erdoğan ayrıca, küçük esnafın prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7200 güne indireceklerini de söyledi.

Erdoğan’ın Kayseri mitingine vatandaşların ilgisi kameralara yansıdı.

Erdoğan’ın ikinci durağı ise Kılıçdaroğlu’nun dün miting yaptığı Mersin oldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.