Olaylı Superclasico’da River kazandı!

Futbol tarihinin en büyük rekabetlerinden olarak gösterilen River Plate – Boca Juniors kapışmasında perde yine olaylı kapandı. Maçın sonunda birçok oyuncunun atıldığı mücadeleyi River 1-0 kazandı.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
River, sonu olaylı biten maçta Boca'yı mağlup etti.

Derbi denince akıllara gelen birkaç mücadeleden biri: River Plate – Boca Juniors. Son yıllarda Libertadores Kupası Finali dahil olmak üzere birçok kritik maçta karşı karşıya gelen iki ekip, bu kez lig mücadelesinde birbirlerine rakip oldu.

Ligin ilk etabını 14 maç sonunda lider geçen River, sorunlu bir sezon geçiren ve 13. sırada bulunan rakibini ağırladı. Maç boyunca topu daha çok ayağında bulunduran ve rakip kaleyi daha çok yoklayan taraf River Plate oldu. Ancak başkent ekibinin golü bulması için 90 dakikanın bitmesi gerekti. Duraklamalarda penaltı kazanan River Plate, 90+3’te Miguel Borja ile öne geçti.

Fenerbahçe Giresun'da 'Buz' tuttuFenerbahçe Giresun’da ‘Buz’ tuttu

Son dakika golü gelir de böyle gerilimi yüksek bir eşleşme olaysız biter mi? Golün hemen ardından saha karıştı, iki takım oyuncuları birbirlerine girdiler. River taraftarı tribünde golü kutlarken saha ana baba günü oldu. Bir süre sonra fatura kesildi. Boca Juniors’tan Jorge Figal, Nicolas Valentini, Ezequiel Fernandez ve Miguel Merentiel kırmızı kart gördü. River cephesinde de Augustine Palavecino, Ezequiel Centurion ve Elias Gomez kırmızı kartla cezalandırıldı. Maç, 111. dakikada son buldu.

River bu galibiyetle puanını 37’ye yükseltti ve en yakın rakibiyle farkı 9’a çıkardı. Boca ise 18 puanla 13. sırada kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.