Erdoğan’ın bir günü | Erzurum’da taşlanan muhalefeti suçlu buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki 45 bin öğretmen atamasının ardından Trakya turuna çıktı. Erdoğan, burada Erzurum saldırısına değindi ve muhalefeti suçlu buldu. Erdoğan "Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Siyaset 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçime kısa süre kala cumhurbaşkanı adayları il il dolaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün İstanbul’daki ’45 bin öğretmen atama törenine’ katıldı. Daha sonra Erdoğan, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 14 Mayıs için halka seslendi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki 45 bin öğretmen atama töreninde konuşan Erdoğan, atanan öğretmenlerin yarısının deprem bölgesinde görevli olacağını söyledi ve “Son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencileriyle buluştuk. Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. 2002’de yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı” dedi. Ayrıca iktidara geldiklerinde öğretmen atayacaklarını söyleyen Millet İttifakı’na da tepki gösteren Erdoğan, “Tarihinde ne yaptın, ne kadar öğretmen atadın?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki törende konuştu.

Burada deprem bölgesindeki çalışmaları da anlatan Erdoğan, 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlattıklarını belirterek 650 bin konutu yapıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Buradaki törenin ardından Kırklareli’de halka seslenen Erdoğan, “Sizler kardeşliğinize böyle sarıldığınız müddetçe bizi kimse bölemez, ayıramaz biz bu CHP’ye, PKK’ya, İP’e bunlara ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz” dedi. Romanlara ayrımcılık yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci durağı Kırklareli oldu.

“Ne diyorlar? Öcalan’ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış. Ne diyorlar? Selo’yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı? Diyarbakır’da bizim 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdüler. Bunun için şu anda cezaevinde Edirne’de. Biraz sonra Edirne’ye gidiyorum oradan da sesleneceğim. Bunun için 14 Mayıs çok önemli” diyen Erdoğan, Kırklareli’nin kendi hayatında önemli bir yeri olduğunu da söyledi. Erdoğan kendi hapse girdiği dönemde Pınarhisar’da cezaevine girdiğini anlattı ve “Biz o günleri gazete manşetlerinden bizlere siyasi ömür biçildiği o kara günleri hiçbir zaman unutmadık. Milletimizin bize karşı yapılan adaletsizliğe karşı gösterdiği vicdanlı duruşu hiçbir zaman unutmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kırklareli mitinginde eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmenlere verdiği vaatlere de tepki gösteren Erdoğan, IMF üzerinden yüklendi ve şunları söyledi:

“Öyle bay bay Kemal gibi Londra’daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz. Öyle bay bay Kemal gibi ülkemiz ekonomisini tekrar IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz. Davos’tayız, o zaman Bebecan benim bakanım. IMF başkanı ile görüşme yapıyoruz. IMF başkanına dedim ki, alacaklarınızı tahsil ediyor musunuz? Evet dedi. O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. Siz paranızı tahsil ediyorsanız Türkiye’nin başbakanı benim. Siz Türkiye’nin siyasi geleceğine müdahale edemezsiniz. Tabii sustu, Bebecan da kızardı bozardı. Çünkü bunların öyle irade koyma kabiliyeti yok. Bunlar zavallı. Sene 2013’te IMF’ye borcumuzu bitirdik. IMF’den 2013’ten sonra bir kuruş almadık. Ama bay bay Kemal’in sözcüsü ve İP’in şu anda mensubu olan Merkez Bankası’nda bir ara sözde başkanlık yapmıştı ikisi otel lobilerinde IMF ile görüştüler. Onlarla görüşerek bize IMF’ye borçlanma tavsiyesi yaptılar. Bizim böyle bir düşüklüğümüz, böyle bir ihtiyacımız yok dedik.”

O zamandan bugüne IMF’den hiç para almadıklarını söyleyen Erdoğan, “Bay bay Kemal sen Londra’daki tefecilere git. Avucunu yalayacaksın. Onlardan sana yar olmaz. Ama sen zaten seçim kazanamayacaksın ki. Sen ciddi manada zavallısın. Sana ne söylediler ki hemen aldandın kalktın 300 milyar dolar Londra’daki tefecilerden para alacağım. Bunlar esrarkeş, eroinkeş bundan kazanım elde eden tefeciler” dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın Kırklareli mitinginde bir kişinin ‘ölürüz de öldürürüz de’ diye slogan attığı çevresindeki kişilerin de bunu desteklediği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci durağı Edirne’ydi.

Erzurum provokasyonunda muhalefeti suçladı

Kırklareli’nin ardından Edirne’ye geçen Erdoğan, burada 15 Temmuz üzerinden Kılıçdaroğlu’na yüklendi ve “15 Temmuz gecesi benden 1,5 saat önce Kemal tankların arasından kaçırılarak belediye başkanını evine gitti. On binlerce İstanbullu orada beklerken “ben bilmiyordum” diyor, sen o kadar İstanbulluyu nasıl görmedin. Adamın hayatı yalan. Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini yudumladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne’deki Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitingin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde yaşanan provokasyona da değinen Erdoğan, taş atanlara bir tepki göstermedi ancak muhalefeti suçladı. Erdoğan, “Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Sizlerden 14 Mayıs’ta sandıklara iyi sahip çıkmanızı istiyorum. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz. İnşallah 14 Mayıs’ta yola devam edeceğiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.