Bahar müjdesi: Cazın yaşayan efsanesi Lars Danielsson İstanbul’a geliyor

Kontrbasın yaşayan en önemli efsanelerinden Lars Danielsson İstanbul'a geliyor. 20 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda performans sergileyecek olan Danielsson'a piyanoda Grégory Privat, gitarda John Parricelli, davul ve perküsyonda ise Magnus Öström eşlik edecek.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Lars Danielsson 21 Mayıs akşamı CRR Konser Salonu'nda.

Kontrbas ile harikalar yaratan 64 yaşındaki Lars Danielsson İstanbul’a geliyor. İsveç doğumlu virtüöz 20 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda cazseverlerle buluşacak. İskandinav cazının yıldızı olarak kabul edilen İsveç doğumlu Danielsson, kontrbasın yanı sıra çello ve gitar gibi farklı esntrümanlardaki maharetiyle de biliniyor. Baharın bu özel buluşmasında Lars Danielsson’a; piyanoda Grégory Privat, gitarda John Parricelli, davul ve perküsyonda ise Magnus Öström eşlik edecek.

Kısa sürede caz sahnesinin yıldızı haline geldi

Gothenburg Müzik Konservatuarı’nda çello üzerine klasik müzik eğitimi aldıktan kısa süre sonra, Miles Davis’in eski saksofoncusu David Liebman, piyanist Bobo Stenson ve efsanevi ECM davulcusu John Christensen ile beraber Lars Danielsson Quarteti kuran Danielsson, kısa sürede caz dünyasının hayranlığını kzanmayı başarmıştı. Kendi adını taşıyan dörtlüyle 20 yıl boyunca müzik yapan Lars Danielsson bu süre zarfında sekiz albüme imza attı ve pek çok ödül kazandı.

Lars Danielsson, İskandinav cazının en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Özellikle her biri kendi enstrümanında ustalaşmış önemli virtüözleri bir araya getirerek ürettiği kayıtlar ile de tanınan Danielsson, aralarında Leszek Mozdzer, Tigran, Magnus Öström, Arve Henriksen, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvaer, Eivind Aarset, Jan Bang, Eric Harland gibi pek çok ustanın bulunduğu isimlerle albüm ve turne iş birlikleri yaptı. Danielsson, prodüktör kimliğiyle de çok sayıda caz albümüne imza attı.

Hall of Fame’in bu yılki yıldızları: Kate Bush, George Michael ve Missy Elliott listede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.