İstanbul Caz Festivali’nde sahne altı ‘genç cazcı’nın

3-18 Temmuz'da yapılacak 31. İstanbul Caz Festivali için geri sayım devam ediyor. 22 yıldır festivalin bir parçası olan ve genç cazcılara konser deneyimi imkanı sunan Genç Caz+ kapsamında bu yıl altı topluluk sahnede olacak.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2024

İstanbul Caz Festivali’nin genç cazcıların konser ve albüm imkânı veren projesi Genç Caz+ kazananları açıklandı. 22 yıldır düzenlenen projede bu yıl Alân, Blue Kiss Collective, Boba Quartet, Mojo 5, Zekeriya Şahiner Quartet ve Zozeï yer alıyor. Genç müzisyenler 3-18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivalin Parklarda Caz etkinlik serisinde sahne alacak.

Genç Cazcılar ücretsiz konserlerle sahnede

31. İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne alacak müzisyenler ‘Genç Caz+ 24’ albümünde özgün eserleriyle yer alacak. Albüm kariyerlerinin başlangıcındaki sanatçıların yeni yapıtlar üretebilmesi için yaratılan İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ve 2013’te aramızdan ayrılan müzik insanı Mehmet Uluğ’un anısını yaşatmak amacıyla oluşturulan Mehmet Uluğ Fonu’nun desteği ve Sony Music Türkiye’nin işbirliğiyle sene sonunda yayımlanacak. Genç Caz+’ya seçilen gruplar 6,7,13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Beşiktaş Sanatçılar Parkı, Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro ve Şişli Habitat Parkı’nda olacak.

2024 Genç Caz+ seçici kurulunda müzisyen Ayşe Tütüncü, müzisyen Selen Gülün, müzisyen Çağıl Kaya, müzisyen Okan Kaya, müzisyen Volkan Öktem, radyo programcısı Dr. Hakan Rauf Tüfekçi, yazar Yekta Kopan, Sony Music Türkiye Genel Müdürü Özden Bora, Akra Caz Festivali Direktörü Kadir Dursun, müzik profesyoneli Ahmet Uluğ ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer var. Genç Caz+ programı Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen 28 yaş ve altındaki genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmanın yanı sıra onları teşvik etmeyi, yönlendirmeyi ve profesyonel müzik dünyasına hazırlamayı amaçlıyor.

İstanbul Caz Festivali şehrin iki kıtasına yayılıyorİstanbul Caz Festivali şehrin iki kıtasına yayılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.