Jüri kararını verdi: Trump cinsel istismardan sorumlu bulundu, 5 milyon dolar ödeyecek

Merakla beklenen davada jüri kararını verdi ve eski ABD Başkanı Donald Trump cinsel tacizden sorumlu bulundu. Trump'a yönelik 'tecavüz' iddiası kabul görmezken, jüri eski Başkan'ın E. Jean Carroll'a toplam 5 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Dünya 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Gazeteci yazar Carroll, Trump'la yaşadığı olay sonrası herhangi bir duygusal ilişki yaşayamadığını ve itibarının zedelendiğini söyledi.

ABD’de tüm dünyanın merakla takip ettiği davada karar açıklandı ve eski ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismardan suçlu bulundu. 

Manhattan Federal Mahkemesi’nde, bir hafta süren duruşmaların ardından 3’ü kadın 9 kişilik jüri heyeti, E. Jean Carroll’ın lehine sonuca vardı.

Yaklaşık 2.5 saatlik bir müzakerenin ardından kararını açıklayan jüri, Carroll’un açtığı hukuk davasında Trump’ı ‘cinsel istismar’, ‘darp’ ve ‘hakaretten’ sorumlu buldu.

Kararda, Trump’ın Carroll’a tecavüz ettiği iddiası ise reddedildi.

Jüri, Trump’ın, Carroll’a cinsel taciz ve darptan ötürü 2 milyon, karalamadan ötürü 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar zarar tazminatı ödemesi gerektiğini bildirdi.

Kararın açıklanmasını takip eden dakikalarda eski Başkan Trump, Truth Social’dan yaptığı paylaşımda “Bu kadının kim olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Bu karar, utanç vericidir, tüm zamanların en büyük cadı avının devamıdır” ifadelerini paylaştı.

Yazar E. Jean Carroll, Trump’ın 1996 ilkbaharında New York’taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine cinsel tacizde bulunarak tecavüz ettiğini 2019’da kamuya açıklamıştı. Trump ise “O kadın benim tipim” değil diyerek, iddiaları reddetmişti.

'Tipim değil' demişti: Trump, Jean Carroll'ı eski eşi Marla ile karıştırdı‘Tipim değil’ demişti: Trump, Jean Carroll’ı eski eşi Marla ile karıştırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.