MİT nokta operasyonları sürdürüyor: PKK’nın droncusu öldürüldü

MİT, terör örgütü PKK’ya yönelik nokta operasyonlarına hız verdi. Son bir haftada örgütün 4 üst düzey yöneticisi etkisiz hale getirildi. Son olarak örgütün saldırılarda kullandığı dronları tasarlayan ve imal eden havacılık birimi sorumlusu “Deniz Bahri” öldürüldü.

Gündem 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın özel güç havacılık birimi sorumlularından “Deniz Bahri” kod adlı Tekin Okan’ı, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 4 Mayıs’ta terör örgütü PKK/KCK’nın sözde eğitim sorumlusu Ahmet Gümüş’ü, 5 Mayıs’ta ise sözde özel güç lojistik sorumlusu Neçirvan Seven’i etkisiz hale getirmişti. MİT, 7 Mayıs’ta da kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK/KCK’nın özel güç cephe sorumlusu Eyvaz Beyaz’ı, Irak’ın Dohuk-Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Böylece son bir haftada Gara bölgesinde üst düzey 4 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Örgütün lojistik sorumlusu öldürüldüMİT’ten Irak’ta nokta operasyon: Örgütün lojistik sorumlusu öldürüldü

Güvenlik kaynaklarının Anadolu Ajansı’na(AA) verdiği bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye’den ve Irak’tan, güvenlik güçlerine yönelik eylemlerinde, terörist Okan’ın projesini ve imalatını yaptığı dronlar kullanıldı.

Şırnak şehir merkezine 2018’de, Diyarbakır ve Batman Havaalanı’na 2021’de dronla yapılan saldırıları yönettiği belirlenen terörist Okan, MİT tarafından hedef listesine alındı.

MİT saha ajanlarının fiziki takibi sonucunda terörist Tekin Okan’ın Irak ve Suriye arasında sürekli hareket ettiği belirlendi ve bu hareket rutinine MİT saha ajanları da dahil oldu.

Terör örgütüne 2010’da katıldığı, 2011’de Irak’ın kuzeyine geçtiği ve Türkiye’ye karşı kullanılacak hava araçlarının geliştirilmesi çalışmalarını yönettiği tespit edilen terörist Tekin Okan, MİT’in operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MİT'ten PKK'nın 'özel güç cephe sorumlusu'na nokta operasyonMİT’ten PKK’nın ‘özel güç cephe sorumlusu’na nokta operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.