Musk açıkladı: Aktif olmayan hesapları temizliyoruz, takipçi sayınız düşebilir

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda aktif olmayan hesapları temizleyeceklerini duyurarak, insanların takipçi sayılarında düşüş görmelerinin muhtemel olduğunu duyurdu.

Bilim Teknoloji 10 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Elon Musk, sorular üzerine, zamanında aktif olan hesapların arşivleneceğini söyledi. Böylelikle o hesapların içerikleri sanıyoruz ki silinmemiş olacak.

Twitter’da dönem dönem yapılan ‘aktif olmayan hesap temizliği’ tekrarlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, platform üzerinden yaptığı açıklamada birkaç yıldır aktif olmayan hesapların silineceğini duyurdu.

Twitter’ın politikasına göre, kullanıcıların hesaplarının etkinliğini koruması için en az 30 günde bir giriş yapmaları şart. Aksi takdirde hesap atıl kalıyor ve temizlenmeye aday hesaplar arasına giriyor.

Konuyu duyuran Musk, yapılacak temizlik nedeniyle kullanıcıların takipçi sayılarında düşüş görebileceklerini söyledi.

Musk’a gelen sorular ve tepkiler arasında anlamlı olanlar vardı.

John Carmack adlı kullanıcı, etkin olmayan hesap ve Tweet’lerin silinmesi konusunu tekrar düşünmeleri gerektiğini söylerken, “Etkin olmayan hesapların çıktılarını silmek korkunç olur. Hala attığım on yıllık tweet’leri beğenen insanlar görüyorum. Bazıları Twitter ve eski kütüphaneler arasındaki herhangi bir imayla alay edebilir, ancak İskenderiye Kütüphanesi’nin yanması bir trajediyken, kimse onları saklamak istemediği için çöpe atılan parşömenler ve kitaplar biraz daha kötü. Hepsini sakla!” şeklinde bir Tweet attı.

Musk’ın cevabıysa sözkonusu hesapların ‘arşivleneceği’ oldu.

Twitter kurucusundan Musk'a: Twitter için en iyisi olduğunu kanıtlayamadıTwitter kurucusundan Musk’a: Twitter için en iyisi olduğunu kanıtlayamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.