Bahçeli’nin hedefinde İmamoğlu var: Trabzon’un yüz karası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefinde İmamoğlu vardı. Trabzon'da konuşan Bahçeli, “Esnaf ziyareti diye gidip korsan mitinge kalkan malum belediye başkanı Trabzon'un yüz karasıdır” dedi.

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Trabzon’da “14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende” temalı açık hava toplantısında halka hitap etti. Bahçeli’nin gündeminde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırı vardı. MHP lideri, “14 Mayıs seçimlerini sabote etmek için ajanlar devrede, alçaklar mesaide. 7 Mayıs’ta Erzurum’da yaşanan, Trabzon’un kültüründen nasibini almamış şahsın neden olduğu provokasyondur. Meydan meydan dolanıp fitne saçması, görevini ihmal ederek ağır kusurlu bulunması yanlış üstüne yanlıştır. Esnaf ziyareti diye gidip korsan mitinge kalkan malum belediye başkanı Trabzon’un yüz karasıdır. Kimse Erzurumlu kardeşlerimize ve polisimize iftira atmasın. Tehlikeli provokasyon provası yapılmış ve ters tepmiştir. Dadaşların şuurlu tavrı ile bozulmuştur. İstanbul’da 1 milyon 700 bin vatandaşın buluşması korkuya kapılmalarına neden olmuştur. Eren Bülbül’ün dökülen kanlarının hesabını vereceklerdir” dedi.

Mezhep vurgusu

Mezhep ayrımcılığı vurgusu yapan Devlet Bahçeli, “Ülkemizin tüm yörelerini, tüm güzelliklerini kucaklayan büyük bir aileyiz. Devlet ve milleti ile hep birlikte Türkiye’yiz. Geleceğin Türkiye hedefini yakalamak için mücadele ediyoruz. Mezhep ayrımcılığı yapanlara her zaman karşıyız. Canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. 14 Mayıs 2023 tarihinde aziz milletim sıra sizde. Küresel medyaya umut bağlayan ABD’sinden AB’sine kadar mutlaka hesap sorulacaktır. Kavga kaos arayanlara acıklı derslerini vermek için aziz milletim sıra sende. İstiklalinize ve istikbalinize sahip çıkmak için 4 gün sonra sıra sizde. Tüm dünyanın gözü üzerinizde olacak” diye konuştu.

Bahçeli: Ayar verilemez

Konuşmasında yabancı basın kuruluşlarına da yüklenen Devlet Bahçeli şöyle konuştu:
“Son günlerde özellikle bazı ülkelerde yayınlanan dergi gazeteler Türkiye’nin demokrasisi itibarına ilkel ve ilkesiz dayatmalarda bulundukları gözlenmektedir. Sistemli ve şiddetli algı operasyonu yapıyorlar. İngiliz The Economist Erdoğan gitmeli diyor. ABD’de yayınlanan dergi 14 Mayıs seçimlerine dış müdahale çağrısında bulunuyor. Batı zillet ittifakından yana tarafını koymuştur. Gayrı ahlaki ve gayrı meşru tavırdır. Kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz. İktidarın ruhsatı Ne ABD’den ne İngiltere’den ne Almanya’dan alınacaktır. Emperyalizmin beşinci kol faaliyetine soyunan kimliksizlerdir. Aziz milletimin nezdinde yok hükmündedirler. Türkiye sömürge artığı bir ülke değildir. Türkiye’ye ayar verilemez, Türkiye kafa kola alınacak ülke değildir.”

Bahçeli'den muhalefete: Vücudunuza mermi gelirBahçeli’den muhalefete: Vücudunuza mermi gelir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.