Bahçeli’den muhalefete: Vücudunuza mermi gelir

Seçim atışmalarındaki doz yükseliyor. Bahçeli, "Kılıçaroğlu'nun ittifak ortakları alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar" dedi. Kılıçdaroğlu ise Bahçeli'nin sözü üzerinden seçmenine "Sana söz, mafyaları göndereceğiz" diye seslendi. 

Siyaset 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün “Siyasetin özünde var olan tatlı rekabetin siyasi husumete dönüştürülmesine lütfen fırsat vermeyelim” çıkışından sadece saatler sonra, ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’na yönelik şimdiye kadarki en sert ifadeleri kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli dün ’14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ mitingleri kapsamında Balıkesir ve Yalova’da halka seslendi. İlk durağı Balıkesir’de muhalefete sert ifadelerle yüklenen Bahçeli, “Ağıtlar yakılmasına neden olan caniler bugünkü CHP ile işbirliği halindedir. Katiller İYİ Parti ile emel ve hedef peşindedir. Küresel emperyalizm Kılıçdaroğlu’nun akıl ve vicdan şifrelerini ele geçirmiştir. The Economist dergisi Erdoğan gitmeli diyormuş, haçlı zihniyete kimin gideceğini 14 Mayıs’ta gösterecek olan Türk milletidir” dedi.

MHP lideri Bahçeli, Balıkesir’deki mitinginde kentin Kuva-yi Milliye şehri olduğunu vurguladı.

Millet İttifakı’nın Kandil ve Pensilvanya’nın esiri olduğunu iddia eden Bahçeli, “Zillet ittifakı 14 Mayıs’ta ağır bedel ödemeye hazır olsun” diye konuştu.

Bahçeli’nin ikinci durağı Yalova’ydı ve burada sözlerinin dozu daha da yükseldi:

‘Yol arkadaşları teröristlerdir’

“2022 yılının ekim ayında Irak ve Suriye tezkerelerine ‘hayır’ diyerek, esasen terörle mücadeleye ‘hayır’ diyen, Libya tezkeresine ‘hayır’ diyerek ‘Mavi Vatan’daki haklarımıza karşı gelen Cumhuriyet Halk Partisi ve ittifak ortaklarını 14 Mayıs’ta acıklı bir son beklemektedir. Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını vadediyor, Afrin’i geri alacaklarını söylüyorlar. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar. Terörle mücadeleyi durduracaklarını ileri sürüyorlar ancak buna teşebbüs eden vatansızların devrileceklerini zannederim görmüyorlar, göremiyorlar. Meşru ve hukuki savunma haklarımızı yerine getirmek maksadıyla Irak ve Suriye’de görev yapan askerlerimizi çekeceklerini iddia ediyorlar. Terörist Demirtaş’ı, bebek katilini ve diğer mahkum teröristleri serbest bırakacaklarını açıklıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun ve İYİ Parti Başkanı’nın ağzından bu hain ve düşmanca taahhütlere karşı hiçbir tepki bugüne kadar duyulmuş değildir.”

“Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşları teröristlerdir” diyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun işbirlikçilerinin Türkiye düşmanları olduğunu söyledi. Bahçeli, CHP ve İYİ Parti yönetiminin PKK ile sadece ittifak halinde değil, bu örgütün yedeği haline geldiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu mitingi biter bitmez karşılık verdi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise, İstanbul’daki büyük mitingi biter bitmez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tehdidine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin tehditleri içeren bir haberi şu notla paylaştı: “Mafyalar, militanlar, SADAT’çılar, 5’li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye’yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!”

Bahçeli'nin bir günü | Kılıçdaroğlu'na PKK üzerinden yüklendiBahçeli’nin bir günü | Kılıçdaroğlu’na PKK üzerinden yüklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.