Darius Thompson milli takımını seçti

Baskonia’nın başarılı gardı Darius Thompson, bu yaz Filipinler’de düzenlenecek Dünya Kupası’nda İtalya Milli Takımı formasını giymeye hazırlanıyor.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Thompson İtalya Milli Takımı'nda forma giyebilir.

İtalya, geçtiğimiz yaz EuroBasket’te 2000’lerin başındaki günlerini hatırladı. Gök Mavililer yarı finale kadar çıktı ve olağanüstü bir hikayeye imza attılar. Yarı finalde Fransa’ya boyun eğen İtalya’da tutkulu koç Gianmarco Pozzecco’nun saha kenarındaki tavırlarından, oyuncuların saha içindeki mücadelesine kadar birçok şey dikkat çekti ve takdir topladı.

Söz konusu İtalya Milli Takımı, Dünya Kupası’na güçlenerek gitme yolunda. Öyle ki takım, NBA’de yılın çaylağı seçilen Paolo Banchero’nun prosedürlerinin halledilmesini beklerken, gard pozisyonunda da önemli bir isimle yola çıkmanın kıyısında. Eşi İtalyan olan ve bir süre İtalya’da da forma giymiş, an itibarıyla İspanya’da Baskonia forması terleten Amerika asıllı başarılı gard Darius Thompson, İtalya Milli Takımı formasını giymeye yakın. Thompson’ın bunu yapabilmesi için bir belgesi eksik. O belgeyi de İtalya’da bir dönem oynadığı Brindisi’den almak için İspanya Basketbol Ligi’ndeki sezonun bitmesini bekliyor. Vatandaşlık işlemleri halihazırda biten oyuncu, kulüp takımlarında İtalyan statüsünde oynayacak.

Fenerbahçe'nin 5 maçlık müthiş direnişi mutlu sonla bitmediFenerbahçe’nin 5 maçlık müthiş direnişi mutlu sonla bitmedi

Bu sezon EuroLeague normal sezonunda 34 maçın tamamında forma giyip 33 maça ilk beş başlayan Amerika asıllı yıldız gard, 26 dakika 56 saniyede 12.6 sayı, 3.2 ribaunt ve 6.7 asist üretti. Baskonia’yla bir sezon daha sözleşmesi olan oyuncunun ismi geçtiğimiz haftalarda Fenerbahçe’yle anılmıştı. Yıldız ismin kontratında 500 bin Dolar civarında çıkış maddesi bulunuyor.

Galatasaray’da Andreas Pistiolis dönemi sona erdiGalatasaray’da Andreas Pistiolis dönemi sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.