Galatasaray’da Andreas Pistiolis dönemi sona erdi

Bu sezon erkek basketbol şubesinde hayal kırıklığı yaşayan ve koyduğu hedeflerin uzağında kalan Galatasaray Nef, koç Andreas Pistiolis ile yollarını ayırdı.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Pistiolis'le yollar ayrıldı.

Basketbol Süper Ligi’nde 27 maçta 12 galibiyetle 12. sırada bulunan Galatasaray, 44 yaşındaki Yunan koç Andreas Pistiolis’le yollarını ayırdı.

Pistiolis, Panathinaikos’ta 7 sene Zeljko Obradovic’in yardımcılığını yaptıktan sonra Dimitris Itoudis’in ekibine katılmıştı. Pistiolis, CSKA Moskova’dan ayrılana kadar Itoudis’in yardımcısı olarak kariyerine devam etmişti.

Yunan Koç, Mart 2022’de Galatasaray’la anlaştı. Özellikle geçen sezon Anadolu Efes’le oynanan final serisinde takımının gösterdiği performans beğeni topladı. Pistiolis’in sözleşmesi geçtiğimiz kasım ayında 2025’e kadar uzatılmıştı.

Euroleague ABD'de: İlk maç Fenerbahçe'ninEuroleague ABD’de: İlk maç Fenerbahçe’nin

Yeniden yapılanmada sorun

Bu sezona yeniden yapılanmaya gidip kadro planlamasını sıfırdan yaparak başlayan Galatasaray başarılı olamadı. Geçtiğimiz sezonun sonundan Melo Trimble ve Isaiah Canaan gibi isimleri kaybeden sarı-kırmızılılar, bu sezonun ortasında da Dee Bost’u Asvel’e kaptırdı. Galatasaray, Dylan Ennis, Angelo Colairo, Brian Angola gibi yabancılarla sezonu götürdü ancak bu yabancılar kötü gidişe çözüm olamadı. Sezon ortasında Karşıyaka’ya geçen Brian Angola, İzmir’de gösterdiği performansla an itibarıyla Euroleague takımlarının radarına girmiş durumda. Hala play-off potası için fazlasıyla şansı olan Galatasaray ise sezon ortasında çehresini değiştirdiği kadroyla yoluna devam etti. Sonuç olarak bu verimsizlik, koçla da ayrılığın fitilini ateşledi. Andreas Pistiolis yaklaşık 14 aylık süre sonunda takım ayrıldı.

Jokic takım sahibini itti, çizgiyi aştı!Jokic takım sahibini itti, çizgiyi aştı!

İşte kulüpten yapılan açıklama:

“2021/22 sezonu ikinci yarısından itibaren Galatasaray Nef Başantrenörü olarak görev yapan Andreas Pistiolis ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

“Geçtiğimiz sezon mart ayında getirildiği Erkek Basketbol A Takım Başantrenörlüğü görevi süresince özveri ile çalışan Andreas Pistiolis’e kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.