Fragmanlı Vizyon Raporu sunar: Sekiz filmlik hafta

Seçim haftasında sinemalar biraz korku gerilim filmlerine teslim olmuş durumda. 'Karabasan', 'Lanetli Kan' öne çıkan yapımlar. Ama 'Masum' Anneler Günü haftasına uygun bir komedi. Çocuklar içinse 'Belle ve Sebastien: Can Dostum' iyi bir seçenek. 'Koku' ise yerli film olarak tek seçenek.

Kültür Sanat 12 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Bir anne çocuğunu korumak için her şeyi yapar!

LANETLİ KAN / BLOOD

‘Makinist’ ve ‘Sibirya Ekspresi’, ‘Son Seans’ filmleriyle tanınan Brad Anderson’ın yönettiği, Michelle Monaghan, Danika Frederick ve Skeet Ulrich’in rol aldığı ‘Lanetli Kan / Blood’ haftanın yabancı korku gerilim filmlerinden. Hemşire olan Jess, kızı ve küçük oğlu Owen ile birlikte ailesinin eski çiftlik evine taşınır. Çocuklarıyla kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Jess’in hayatı, Owen’ın doğa üstü varlıklar tarafından ele geçilmeye başlanması ile alt üst olur. Jess, oğlunu kurtarabilmek için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermek zorundadır.

Bak şu iblisin yaptığına

KARABASAN / NIGHTMARE

Haftanın bir diğer korku gerilim filmi olan ‘Karabasan / Nightmare’ filminde ise iblisler tarafından saldırıya uğrayan Mona adlı bir kadın. Kjersti Helen Rasmussen’in yönettiği Eili Harboe, Herman Tømmeraas, Dennis Storhøi’nin rol aldığı filmde Mona aşık olduğu Robby ile yeni bir eve taşınır. Fakat mutlulukları pek uzun sürmez. Çünkü Mona, her uykuya daldığında karabasan saldırısına uğrar. Zamanla da saldırılar artar. Ona doğmamış çocuğunu ele geçirmeye niyetli iblis olan Mare musallat olmuştur.

Ben Tülay Öğretmen, geliyorum!

SIRRI CİN

Türkiye’nin değişken gündemine rağmen değişmeyen bir şey var! Her hafta mutlaka bir yerli korku filmi vizyona giriyor. Uğur Karakuzu’nun yönettiği, Zöhre Alsan, Leyla Parlak ve Serkan Güney’in rol aldığı ‘Sırrı Cin’ bu haftanın yerli korku filmi.

Bir köye öğretmen olarak atanan Tülay’ın hikayesiyle başlıyor film. Tülay Öğretmen, köy muhtarı ile görüşmesi sonrasında Zeynep Öğretmenin evinde kalabileceğini öğrenir. İki öğretmen güzel bir başlangıç yapar ve çok iyi anlaşır. Köyü keşif gezisine çıkarlar fakat bu gezi sırasında kayalık bir alanda buldukları bir sır hayatlarını değiştirecektir.

Bir sevgi istiyorum

KOKU

2020 yılındaki Antalya Film Festivali’nde yarışan ‘Koku’, üç yıl sonra vizyonda. Nergis Öztürk’ün başrol oynadığı, Barış Gördağ, Yasin Çetin’in yönettiği film erken menopoza giren bir profesörün çocuk sahibi olabilmek isterken yaşadığı serüveni anlatıyor. Felsefe profesörü olan İlhan (Nergis Öztürk), vücudunun menopoz sinyalleri verdiğini öğrenmesiyle büyük bir yıkıma uğrar. Bir an önce çocuk sahibi olmaya karar verir ancak sevgilisinden ayrılmıştır. Bunun üzerine yüksek lisans öğrencisi olan Mustafa ile bir anlaşma yapar. Para karşılığı yapılan anlaşma sonrasında hamile kalan İlhan, sıkıntılı bir hamilelik geçirir.

Bu zor dönemi Malatya’da Mustafa’nın ailesinin yanında geçirmek zorunda kalan İlhan, burada işitme ve konuşma engelli küçük bir kızla tanışır. Ninesini yeni kaybeden Zel ile İlhan arasında farklı bir bağ oluşur. İlhan’ın kullandığı parfüm Zel’e ninesinin nergis kokusunu anımsatır. İlhan, küçük kız sayesinde sevginin ne demek olduğunu öğrenir. Filmde Nergis Öztürk’e Yunus Emre Yıldırımer, Mehlika Buğlem Kılıç eşlik ediyor.

Kalmadı böyle evlat: Annem için kaygılanıyorum

MASUM / THE INNOCENT

Oyuncu Louis Garrel’in hem yönettiği hem de başrolü Roschdy Zem, Anouk Grinberg ile paylaştığı ‘Masum / The Innocent’, annesinin evleneceği adamla ilgili kaygıları olan bunun için, annesini bu evlilikten vazgeçirmek isteyen Abel’in hikayesini anlatıyor. Abel, 60 yaşındaki annesi Sylvie’nin hapisteki bir adamla evlenmek üzere olduğunu öğrendiğinde paniğe kapılır. Annesi için bir yandan üzülen bir yandan da endişelenen Abel, onu korumak için her şeyi yapmaya hazırdır. Ancak yeni üvey babası Michel ile tanıştığında verdiği hükümlüler hakkında yeni bakış açıları geliştirir ve korkuları giderek azalır. Anne-oğul üzerine eğlenceli bir seyirlik!

Bir başkadır çocuk ve hayvan dostluğu

BELLE VE SEBASTIEN: CESUR DOSTUM / BELLE ET SEBASTIEN: NOUVELLE GENERATION 

Çocuk ve hayvan dostluğu üzerine iyi bir film var karşımızda. Yönetmen Pierre Coré, oyuncular Robinson Mensah Rouanet, Michèle Laroque, Alice David ile birlikte çocuklarla izlenmesi gereken filmler listesine girecek filmlerden birine imza atıyor. 10 yaşındaki Sebastian tatilini gönülsüzce büyükannesi ve teyzesiyle dağlarda geçirmek zorundadır. Şehirde büyüyen bir çocuk için tatil dağlarda koyunları otlatmak yani çobanlık yapmak değildir. Fakat hesaba katmadığı şey onu en heyecan verici tatilin beklediği gerçeğidir. Belle, sahibi tarafından kötü muamele gören kocaman kartopu gibi bembeyaz bir köpektir. Belle ve Sebastian ilk karşılaşmalarında birbirlerine alışmış ve tüm günü birlikte dağlarda koşarak geçirir olmuşlardır. Geçen zaman içerisinde Sebastian, Belle’nin yardımıyla cesur bir çobana dönüşür.

Hırsızlar dolanıyor hırsızlar para verirler tohumu çalarlar

NEŞELİ ÇİTFLİK: TREN KALKIYOR / A MYSTERN ON THE CATTLE HILL EXPRESS

Haftanın animasyon filmlerinden ‘Neşeli Çitlik: Tren Kalkıyor’ Will Ashurst imzasını taşıyor. Ekinlerin bir türlü büyümemesi Neşeli Çiftlik’te büyük bir kriz yaşanmasına neden olur. Mucit Albert’in devrimsel icadı nano-tohum sayesinde bu sorun çözülür. Bunun ardından Albert, buluşunu sergilemek ister. Ancak bu sırada paha biçilemez tohumu çalınır. Hırsızın bir an önce bulunmasını isteyen Klara ve Gaute, çareyi ünlü dedektif Agatha Christensen’den yardım istemekte bulur. Agatha Christensen’in takımına katılan Klara ve Gaute, Neşeli Çiftlik’in geleceğini kurtarmak için zorlu bir maceraya atılır.

Bölüm sonu canavarıyla yüzleşmek

SWORD ART ONLINE THE MOVIE: PROGRESSIVE-SCHERZO OF DEEP NIGHT

Yönetmen Ayako Kôno imzalı animasyon bir ölüm oyununda sıkışıp kalan iki karakterin hikayesini anlatıyor. Kirito ve Asuna’nın ölüm oyunu Sword Art Online’da kapana kısılmalarının üzerinden iki ay geçmiştir. Onlar bu süre içerisinde lider olarak mücadelelerine devam eder. Kirito ve Asuna, içindeki hazine için labirent benzeri bir harabe olan Aincrad’ın beşinci katını yağmaladıktan sonra dördüncü kata geri döner. Onlar için artık biraz araştırma yapma zamanıdır. Ancak tam da bu sırada Asuna huzursuzlanmaya başlar. Asuna’nın huzursuzlanmasının nedeni, bu zamana kadar en az sevdiği canavarla yüzleşmek zorunda olmasıdır.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.