Elon Musk Twitter’a aradığı CEO’yu buldu: Linda Yaccarino

Twitter CEO'su Elon Musk, aralık ayında yaptığı ankette verdiği sözü tuttu ve CEO'luğu bırakacak noktaya geldi. Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino oldu. Musk'ın Twitter'daki yeni unvanı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CTO olacak. Beklenti, Musk'ın Tesla'ya yoğunlaşması yönünde.

Bilim Teknoloji 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Linda Yaccarino, 12 yıldır NBCUniversal'da çalışıyordu.

Twitter’ın geleceğine dair merak edilen konuların başında gelen CEO koltuğuna kimin oturacağına dair şirketin sahibi ve mevcut CEO Elon Musk’tan açıklama geldi. Musk, önce bir CEO bulduğunu duyurdu, birkaç saat sonra da Twitter’ın yeni CEO’sunun adını açıkladı. NBCUniversal’ın Reklamcılık Bölüm Başkanı Linda Yaccarino, altı hafta içinde yeni CEO olarak Twitter’da göreve başlayacak.

NBCUniversal, 12 yıldır medya şirketinde çalışan Yaccarino’nun hemen hayata geçecek şekilde işinden ayrıldığını duyurdu. Musk, Yaccarino’nun göreve başlamasıyla birlikte Twitter’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.

Aralık ayında 17.5 milyon kişinin katıldığı bir anket yapan Elon Musk, anket sonucuna göre CEO’luktan istifa edip etmeyeceğini söylemişti. Çıkan karara saygı duyacağını belirten yöneticinin ayrılmasını isteyenler yüzde 57.5 olarak gerçekleşmişti.

Musk sonra yine işi hep yaptığı gibi şakaya vurarak, ‘CEO’luğu üstlenecek kadar aptal birini bulunca görevi bırakacağını, sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini duyurmuştu. Tesla hissedarlarını memnun etmekte zorlanan Musk, Twitter’a harcadığı mesaiyi azaltıp tekrar Tesla’ya ağırlık verince bu problemi de çözebilecek.

Musk açıkladı: Aktif olmayan hesapları temizliyoruz, takipçi sayınız düşebilirMusk açıkladı: Aktif olmayan hesapları temizliyoruz, takipçi sayınız düşebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.