Fenerbahçe duvarı… Ortayı kapattılar

Fenerbahçe tarihindeki 6. şampiyonluğa ulaşırken orta oyuncuları kaptan Eda Erdem ve Aslı Kalaç Eczacıbaşı finalindeki performanslarıyla parmak ısırttı.

Spor 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Aslı Kalaç ve Eda Erdem Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.

Fenerbahçe kadınlar voleybolda 6, Eczacıbaşı 12 yıldır şampiyon olamıyordu. Vakıfbank son dört yıl şampiyonluğa ambargo koymuş bir sezonda pandemi nedeniyle beyaz sezon ilan edilmişti. Sultanlar Ligi’nde finale gelene kadar bütün maçlarını kazanan Eczacıbaşı karşısında Fenerbahçe harika bir performans sergiledi. Rakibine bir maç alma bile şansı vermeden 3-0, 3-2 ve 3-2’lik skorlarla seriyi 3-0 bitirdi ve şampiyonluğu kazandı. Sarı lacivertlilerde Melisa Vargas, Arina Fedorovtseva, Ana Cristina De Souza gibi skorer isimler görevlerini çok iyi yaptı. Vargas serinin en değerli oyuncusu seçildi. Ama bunların dışında iki isim şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Bu oyuncular kaptan Eda Erdem ve bu sezon kadroya katılan Aslı Kalaç’tı. Bu iki orta oyuncu Eczacıbaşı hücumlarına karşı bloklarıyla adeta set çekti.

Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: ŞampiyonFenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Galatasaray’dan geldi, Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşadı

Voleybola Yeşilyurt’ta başlayan 1995 doğumlu Aslı Kalaç, Galatasaray’a transfer oldu. 7 yıl sarı kırmızılı formayı giyen Kalaç, oradan THY’ye gitti. Bu sezon başında da Sarı Melekler’e geldi. 23 Aralık’ta Stuttgart ilen oynan CEV Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında sakatlandı. Sol ayak kemiğinde kopma tarzında kırık ve kemik iliği ödemi tespit edilen sporcunun sezonu kapattığı bile iddia edildi. Ama onda büyük bir çalışma izmi vardı. Sahalara dönmek için büyük çaba harcadı. İnadı ve azmiyle sakatlığından kurtuldu, gerek Vakıfbank’ya oynanan yarı finalde gerekse Eczacıbaşı final serisinde muhteşem bir performans sergiledi. Final serisinin bütün maçlarında etkili olan Aslı Kalaç son karşılaşmada kelimenin tam anlamıyla yıldızlaştı. Hücumda kendine gelen 7 topu da sayıya çevirdi. Bazıları en kritik anlarda 6 blok yaptı, 2 servis sayısı aldı. Karşılaşmayı 15 sayı ile tamamladı. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu sarı lacivertli formayla kutladı.

Eda Erdem, Eczacıbaşı serisinde en iyi orta oyuncu seçildi.

Aslı Kalaç kaptanına geçildi

Aslı Kalaç serideki performansıyla en iyi orta oyuncu seçilmeyi hak etti. Ama onunlar beraber yıldızlaşan başka bir isimse takım arkadaşı Eda Erdem oldu. 35 yaşındaki Fenerbahçe kaptanı, son maçta kendine atılan 16 toptan 8’ini sayıya çevirdi, 4 blok yaptı, 1 ace ile takımına 13 sayı kazandırdı. Final serisinin en iyi orta oyuncusu örülünü alan Eda Erdem maç sona yaptığı konuşma ve kupayı alırken yaptığı jestle bir kez daha sporcu kişiliğini göz önüne serdi. Fenerbahçe’nin 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2014-2015, 2016-2017 ve 2022-23 şampiyonluklarında kadroda bulunan Eda Erdem, kupayı takımdaki bulunan en genç isimlerden 2004 doğumlu Ana Cristina De Souza’nın kaldırmasına izin verdi. Fenerbahçe kaptanı sezon başında yine kendi yerine 2004 doğumlu Arina Fedorovtseva’ya Süper Kupa’yı kaldırtmıştı.

Fenerbahçe kaptanıyla yolları ayırdıFenerbahçe kaptanıyla yolları ayırdı

Eda Erdem, yaptığı konuşmada kendinden çok takım arkadaşlarını öne çıkardı: “Bu sezon takımdaki herkes ekstra idman yapmak, video izlemek istedi. Herkes çok büyük fedakarlık yaptı. Arina, Ana 19 yaşındalar ama takımı sırtladılar bütün sezon, Vargas iki gündür 38 derece ateşle oynuyor. Aslı çok iyi bir sezon geçirdi ilk yılında. Üzerimden çok büyük bir yük kalktı, artık tadını çıkaracağım.”

Fenerbahçe’nin iki orta oyuncusu Eda Erdem ve Aslı Kalaç sarı lacivertlilere şampiyonluk getiren son maçta toplam 25 sayıya imza attı. İkili toplam 10 blok yaptı. ‘Fenerbahçe duvarı’nın kulüp sezonu mutlu bitti. Şimdi onlar Filenin Sultanları’nın başarısı için Milli Takım’da ter dökecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.