Fenerbahçe sultanlığını ilan etti: Şampiyon

Sultanlar Ligi final serisi üçüncü maçında Eczacıbaşı’na konuk olan Fenerbahçe, son derece çekişmeli geçen mücadeleyi 3-2 kazandı ve 6 yıl sonra şampiyon oldu. Başkan Koç, “Fenerbahçe'nin kızları, Atatürk'ün kızları" diyerek voleybolcuları kutladı.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, 6 sene sonra şampiyonluğa uzandı.

Burhan Felek’te ev sahibi Eczacıbaşı’ydı fakat salonun yüzde 80’e yakını sarı-lacivertti. Fenerbahçe taraftarı Sarı Melekleri’nin 6 sene sonraki ilk şampiyonluğunu kutlama ümidiyle salonda toplandı. Tıklım tıklım tribünler önünde oynanan mücadele son derece çekişmeli bir ilk setle başladı. Fenerbahçe, alametifarikası servislerde sorun yaşadı. Hataları affetmeyen Eczacıbaşı 24-21’i yakaladı. Ancak bu andan itibaren Fenerbahçe’nin serisi başladı. Tam 5 kez maç sayısı çeviren sarı-lacivertliler seti 28-26 kazandı.

Ebrar Karakurt: İtalya'da en skorer olmak kolay değil!Ebrar Karakurt: İtalya’da en skorer olmak kolay değil!

Uzun süren ve hayal kırıklığı ile biten ilk setin ardından Eczacıbaşı reaksiyon verdi. Maça 38 derece ateşle çıkan Melissa Vargas etkisiz kaldı ve setin büyük kısmını kenarda geçirdi. Fenerbahçe hücumu özellikle set ortasından sonra çalışmadı. 25-21’le durum 1-1’e geldi. Üçüncü sette daha az hata yapan ve hücumcularını devreye sokan taraf Fenerbahçe oldu. Aslı Kalaç ve Eda Erdem’e ortadan büyük katkı alan ekip, 25-21’le seti kazandı ve 2-1 öne geçti. Fenerbahçe dördüncü setin büyük kısmında yine etkili olan taraftı. Blok sayıları devam etti, Tijana Boskovic bir türlü ritmini bulamadı. Skor 22-18’e geldiğindeyse Irina Voronkova’nın servis serisi başladı. Bu seri Eczacı’nın maça dönüş serisi oldu. Üst üste hatalarla geçen set sonunda sarı-lacivertliler şampiyonluğu bir süre erteledi. 22-18’den sonra gelen düşüş salona da yansımış, geçtiğimiz sene şampiyonluk yolunda Vakıfbank’a 2-0’dan kaybedilen maç belki de akıllara gelmişti.

Ali Koç: Hakem hatalarını belgesel gibi hazırlayacağızAli Koç: Hakem hatalarını belgesel gibi hazırlayacağız

Ancak serinin yıldızlarından Aslı Kalaç bu kez hikayenin farklı yazılmasını istedi. Son sete Aslı ve Eda’nın oyunu damga vurdu. Fenerbahçe saha değişimine 8-2’yle girdi. Konuk ekip avantajını korudu ve serinin hikayelerinden Aslı Kalaç’ın blok sayısı seti, maçı ve şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kazandırdı. Sarı-lacivertliler, Sultanlar Ligi’nde 6 sene sonra mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe, maç boyunca tam 22 blok sayısı kaydetti. Melissa Vargas 19, Arina Fedorovtseva 16, Aslı Kalaç 15, Ana Cristina Souza 14 ve Eda Erdem 13 sayı ürettiler. Eczacıbaşı’nda Tijana Boskovic 18, Saliha Şahin ve Irına Voronkova 14’er sayı ürettiler.

Fenerbahçe’nin ilki 2009’da olmak üzere tarihindeki 6. şampiyonluk bu fotoğrafla tescillendi.

Maçın ardından Sultanlar Ligi’nin en iyileri belli oldu:

En iyi libero: Gizem Örge

En iyi pasör: Macris

En iyi orta oyuncu: Eda Erdem Dündar

En iyi pasör çaprazı: Melissa Vargas

En iyi smaçör: Arina Fedorovtseva

En değerli oyuncu: Melissa Vargas

Fenerbahçe, tarihindeki 6. şampiyonluğunu kazandı. Maçın ardından konuşan Eda Erdem, “Bu sezon takımdaki herkes ekstra idman yapmak, video izlemek istedi. Herkes çok büyük fedakarlık yaptı. Arina, Ana 19 yaşındalar ama takımı sırtladılar bütün sezon, Vargas iki gündür 38 derece ateşle oynuyor. Üzerimden çok büyük bir yük kalktı, artık tadını çıkaracağım.” dedi.

Final serisine damga vuran ve yaz aylarında milli takımımızın formasını giyecek Melissa Vargas, “Çok mutluyum, çok emek verdik ve bu şampiyonluğu uzun zamandır bekliyorduk. Çok duygusal bir maçtı, hastaydım ve maçın ardından bir duygu patlaması yaşadım. Taraftarlarımız her zaman yanımızda, onlara teşekkür ederiz.” sözlerini söyledi.

Vargas, maçın sonunda duygu patlaması yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Maçın ve serinin en etkili isimlerinden Aslı Kalaç ise “Maç içindeki iniş çıkışlarımız hep yorgunluk sebebliydi. Kupayı kaldırdığımız için çok mutluyum. Sezonu kupayla açtık ve kupayla kapattık. Ben Fenerbahçeliyim ve buraya gelmek istedim. 2 kupayı da kazanmayı başardık.” değerlendirmesinde bulundu.

“Fenerbahçe’nin kızları, Atatürk’ün kızları”

Şampiyonluğun ardından değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Fenerbahçe’nin kızları, Atatürk’ün kızları… Bu kupayı kazanmaları çok önemliydi bizim için. Kadın basket de oldu, kadın voleybol da oldu. Voleybolda bu sezon ilk kupamızı 29 Ekim’de almıştık.” şeklinde konuştu. Koç, yeniden yapılanma sürecinde olduklarına dikkat çekerek, “Arina, Ana Cristian ve Vargas’ın yaşlarına bakın. Yapılanma senesi için hiç de fena bir iş çıkarmadık. Vakıfbank ve Eczacıbaşı’nı yenerek bu kupayı almak çok önemli” dedi.

Ali Koç, Türkiye’deki taşıyıcı kulüplerin üç büyükler olduğuna dikkat çekerek şöyle koştu: “Bizim mücadele ettiğimiz takımlara bakın. Normalde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye sporu geliştirme görevi verilmiş. Voleybolda VakıfBank’ın salonuna bakın, ne kadar güzel. Yatırım yapmadılar, devlet yardımı ile yapıldı. Türkiye’de sporun önde gelen 3 büyük kulübü vardır ve taşıyıcı kulüpler bunlardır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.