Efeler Ligi’nde heyecan başlıyor

Erkek voleybolunda kulüp sezonu resmi olarak başlıyor ve Efeler Ligi'nde ilk servis bugün Cizre'de atılıyor. 54. sezonun ilk maçı bugün 13.00'te Cizre Belediyespor ve Alanya Belediyespor arasında oynanacak.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Efeler Ligi'nde heyecan başlıyor.

Kadınlar voleybolunda yeni sezon geçtiğimiz hafta sonu başladı. Efeler Ligi’nde de yeni sezonun ilk servisi bugün atılacak. 54. kez başlayacak sezonda 14 takım 11 farklı şehirde şampiyonluk adına mücadele edecek. Bu takımlardan 3’ü Ankara, 2’si İstanbul, 1’er tanesi Bursa, İzmir, Antalya, Ordu, Balıkesir, Hatay, Kayseri, Bitlis ve Şırnak’tan lige katılıyor.

Normal sezonun ilk yarısı 24 Aralık tarihinde bitecek ve ikinci yarı heyecanı 6 Ocak 2024’te başlayacak. 26’şar maçın oynanacağı normal sezon süreci 26 Mart tarihinde noktalanacak. Bu süreç sonunda ilk 4 sırayı alan takımlar play-off ilk etapta 5-8. sırayı alan takımlar 2. etapta mücadele edecekler. Son 2 sırada yer alan takımlarsa küme düşecekler.

Galatasaray'da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydıGalatasaray’da kadın voleybolun sponsorluk gelirleri 6 kat arttı, erkekler yerinde saydı

Ligde son yıllara damgasını vuran Ziraat Bankkart. Ankara ekibi son 3 sezonu şampiyon olarak tamamladı. 1996 senesinde ligden çekilen Eczacıbaşı hala tarihin en fazla şampiyon olan takımı. Eczacı 53 sezonun 12’sini zaferle bitirdi. Eczacıbaşı ardından ligin en fazla şampiyon olan ekibi Halkbank ise bu sevinci 9 kez yaşadı. Başkent temsilcisi son iki finalde Ziraat’e kaybederek kupadan uzak kaldı. Ligin en fazla şampiyon olan takımlarından bir diğeri Fenerbahçe, 5 kez yaşadığı mutluluğu son kez 2018-19 sezonunda tattı. Ligde Arkas Spor dört, Arçelik, Erdemir, NETAŞ ve İETT üçer, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Muhafızgücü ve Boronkay da birer şampiyonluk elde etti. Ligde 4 şampiyonluğu yer alan Galatasaray ise 34 yıllık hasretini dindirmek istiyor.

Filenin Efeleri Tokyo macerasını galibiyetle noktaladıFilenin Efeleri Tokyo macerasını galibiyetle noktaladı

Bugün oynanacak maçların programı ise şu şekilde:

13.00 Cizre Belediyespor- Brand Group Alanya Belediyespor (Şırnak)

14.00 Hatay Büyükşehir Belediyespor-TÜRŞAD (İskenderun)

15.00 Arkas Spor-Galatasaray (Atatürk Voleybol Salonu Vestel Spor Kompleksi)

16.00 Akkuş Belediyespor-Bigadiç Belediyespor (Şehit Okan Dinçer)

17.00 Fenerbahçe -Spor Toto (Burhan Felek Vestel)

17.00 Bursa Büyükşehir Belediyespor-Develi Belediyespor (Cengiz Göllü)

17.30 Halkbank-Ziraat Bankkart (Başkent)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.