Efeler’in efesi olmak için avantaj Ziraat Bankkart’ta

Halkbank, final serisinin üçüncü maçında Ziraat Bankkart’ı ağırladı. Sahadan 3-1 galip ayrılan Ziraat Bankkart, seriyi 2-1'e getirdi. Ankara takımı bir maç daha kazanırsa Efeler Ligi'nin şampiyonu olacak.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ziraat Bankkart, şampiyonluğa bir adım uzakta.

Serinin ilk maçını 3-1 kaybettikten sonra kendi sahasında aldığı 3-0’lık net galibiyetle dengeyi sağlayan Ziraat Bankkart, Halkbank deplasmanında avantajı yakalamak için çıktı. Konuk ekip maça fırtına gibi başladı. İlk sette rakibine şans tanımayan Ziraat 25-14’le öne geçti. İkinci set daha çekişmeli geçti ancak sonuç değişmedi. Ziraat 25-23’le 2-0’ı yakaladı. Şampiyonlar Ligi yarı finalisti Halkbank üçüncü sette reaksiyon verdi. Seti 25-22 kazanan Halkbank skoru 2-1’e getirmeyi başardı. Ancak dördüncü set Ziraat’in yeniden ağırlığını koyduğu set oldu. 25-16’yla rakibine yine şans tanımadan sonuca giden Ziraat Bankkart maçı 3-1 kazandı ve seride 2-1 öne geçerek avantajı yakaladı.

Eda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bittiEda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bitti

Ziraat’te Wouter Ter Maat 21, Martin Atanasov 18 sayı üretti. Halkbank’ta Nimir Abdel Aziz’in 20 ve Thomas Jaeschke’nin 19 sayısı galibiyete yetmedi. Maç boyunca 14 blok sayısı üreten Ziraat’e karşı Halkbank 5 blok sayısında kaldı. Maçın göze çarpan istatistiği bu oldu. Seride dördüncü maç 12 Mayıs saat 19.30’da Ziraat Bankkart ev sahipliğinde Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.