Ebrar Karakurt: İtalya’da en skorer olmak kolay değil!

Geçtiğimiz sezonu İtalyan ekibi Novara’da geçiren temsilcimiz Ebrar Karakurt, Scoreboard’a açıklamalarda bulundu. Ebrar, İtalya’daki kariyerinden milli takıma ve voleybol takviminin sıkışıklığına kadar birçok konuda konuştu.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'tan İtalyan voleybolu değerlendirmesi ve takvim sıkışıklığı yorumu geldi.

Ebrar Karakurt, iki sezonu Novara formasıyla geçirdi. Karakurt, geride bıraktığımız sezon yaptıklarıyla adını Türk voleybol tarihine yazdırdı. Önümüzdeki sezon için Rus takımlarından Lokomotif Kaliningrad ile anlaştığı haberleri yapılan Ebrar, İtalya’nın kendisine büyük deneyim kattığına ve orada oynayarak çocukluk hayaline eriştiğine değinen Karakurt, İtalya Ligi ve Sultanlar Ligi arasındaki farkı “Türkiye liginde sahada belli başlı kurallar var… Antrenör sana neyi ne zaman ve nasıl yapman gerektiğini söylüyor ve bunların dışına çıkmak çok da doğru kabul edilmiyor. İtalya’da ise birçok şey oyuncunun inisiyatifiyle alakalı” diye anlattı.

Ebrar ve Arda’dan 'bank' paslaşmasıEbrar ve Arda’dan ‘bank’ paslaşması

Milli takım konusunda gelen soruya eski antrenör Giovanni Guidetti’ye teşekkür ederek başlayan Ebrar, “(Melissa) Vargas’ın da takıma dahil olmasıyla daha da güçlendiğimizi düşünüyorum. Yeni antrenörümüzle tanışmak ve çalışmak için sabırsızım” dedi.

Erkeklerde milli voleybolcu Adis Lagumdzija’nın damgasını vurduğu İtalya Ligi’nde, kadınlarda en skorer isim Ebrar oldu. Karakurt konu hakkında, “Adis’i de takip ediyorum ve harikalar yarattığını görüyorum. İtalya liginde oynayıp en skorer olmak göründüğü kadar kolay değil. Bunu yapan ilk kadın Türk voleybolcu olduğum için ayrı gururluyum. Bunu her gün aynı azim ve hırsla çabalamama bağlıyorum” diye konuştu.

Ebrar Karakurt takımının sponsorunu kızdırdı! Maç sonrası kavgaEbrar Karakurt takımının sponsorunu kızdırdı! Maç sonrası kavga

Nike ve SosyalBen işbirliğiyle Ebrar Karakurt Akademi projesini hayata geçiren milli sporcu, çocuklara verdiği değeri bu projeyle voleybol sahasına taşıyor.

Ebrar, sosyal medya kullanımıyla alakalı da şunları söyledi:  “Instagram eğlendiğim bir platform, diğer sporcular gibi orayı ciddi anlamda kullanmayı sevmiyorum. Beni takip eden insanlara karşı daha şeffafım ve bu beni ben yapan özellik.”

Ebrar, voleybol takviminin sıkışıklığına da dikkat çekerek “Gerçekten çok yoğun bir takvimimiz var ve bunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Evet herkes performans tarafını, bizim oyunumuzu görüyor ama perde arkasına baktığımızda sakatlıklar diz boyu. Ben evimde vakit geçirmeyi sevenlerdenim, antrenmanın olduğu günler özellikle.. İzin günlerimde yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. 1-2 günlük izinde hemen Ayvalığa kaçarım orda ailem ve sevdiklerimle vakit geçiririm Türkiye’de olduğum zamanlarda. İtalya’da ise gezilecek ve görülecek yerler gerçekten çok fazla. Burada izinli olduğum zamanlarda o yerleri ziyaret etmeyi seviyorum” dedi.

Julia Ituma'nın son sözleri: Hoşça kalınJulia Ituma’nın son sözleri: Hoşça kalın

Ebrar Karakurt, bu sezon İtalya’da 500 sayı barajını aşan tek oyuncu olarak ligin en skoreri oldu. Ebrar bunu yaparak Türk voleybol tarihine adını bir kez daha yazdırdı. Yaz ayları boyunca Milletler Ligi’nde milli takımımızın formasını terletecek Ebrar, Novara’dan takım arkadaşı Julia Ituma’nın İstanbul’da oynanan Eczacıbaşı maçı sonrası intihar etmesi ve hayatını kaybetmesiyle sarsıldı. Milli voleybolcu, her açıdan yorucu ve zorlayıcı geçen sezonun ardından milli takımla parkede olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.